ČSSD, TOP 09 a Změna pro Hradec zakládají Koalici dobré vůle

15. 11. 2010

Česká strana sociálně demokratická, TOP 09 a Změna pro Hradec v současné době jednají o společném programu pro město a vytvářejí tak základ pro širokou koalici, která by voličům přinesla očekávanou změnu ve vedení Hradce Králové.

Jde o změnu politického stylu v řízení radnice, v komunikaci s občany, v zajištění větších pravomocí pro komise místních samospráv a dále například o změnu v systému parkování, průhlednost výběrových řízení a územního plánu, který zajišťuje systematický a vyvážený rozvoj města s akcentem na ochranu životního prostředí.

Jsme sourodý tým, který je připraven spolupracovat na tomto programu i s dalšími politickými stranami, které se k němu přihlásí a které jsou připraveny deklarovat občanům změnu,“ říká Hana Orgoníková. Lídr TOP 09 Richard Nádvorník k tomu dodává: „Jsme toho názoru, že v současné povolební situaci by se měli spojit lidé dobré vůle, kteří dostali od voličů mandát a vytvořit širokou koalici, která povede město Hradec Králové.“

„Nebudeme podporovat v čele města představitele minulého vedení, protože jsme občanům slibovali změnu a voliči dali jasně najevo, že si tuto změnu přejí,“ říká Adam Záruba, lídr Změny pro Hradec.

„Volba vedení radnice se uskuteční 22. 11. 2010. Budeme pracovat na tom, aby se vyjasnilo uspořádání vedení radnice na základě většinové konsensuální dohody,“ uzavírá Hana Orgoníková.

Zdenka Hanyšová Celá
Komunikace s veřejností
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme