9. 10. 2012

Kampaň do krajských voleb je v plném proudu. Kandidáti do krajského zastupitelstva a další členové strany se rozešli do ulic našich měst, aby mohli debatovat s občany o tom, co je trápí, kde by mohla TOP09 do budoucna pomoci, nebo co si lidé myslí, že děláme špatně.

Asi nejčastějším názorem běžných občanů z ulice je, že jsme strana jen pro bohaté lidi, kterým nechceme zvýšit daně.  Střední vrstvě a chudším lidem prý nepřejeme a chceme je ještě více sedřít z kůže zvyšováním DPH. Tento názor vyslovují bohužel i lidé evidentně vzdělaní. A tady nastává trpělivé vysvětlování, že skutečně nechceme příliš zdanit bohaté, protože to jsou většinou zaměstnavatelé, které kdybychom zdanili hodně, tak by svoje podnikatelské aktivity utlumili, nebo by odešli podnikat třeba do Polska nebo na Ukrajinu, nebo by podnikat přestali úplně a užívali by si získané peníze někde ve světě. Výsledek by byl, že právě příslušníci střední vrstvy a chudší občané by přišli o práci, hospodářská recese by se prohlubovala, stát by více musel rozdávat dávky,  na které by neměl finanční prostředky. Tento stav by neodnesli snížením životní úrovně bohatí lidé, kteří mají zpravidla něco našetřeno, ale právě ti běžní lidé, které potkáváme na ulici.

Je velmi potěšující, že prakticky všichni oslovení občané s tímto vysvětlením souhlasí a hned vidí TOP09 v lepším světle.

Milan Sommer
MO TOP09 Hradec Králové
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme