Březhradská ulice K Potoku je téměř hotová, dokončit se jí podařilo o několik měsíců dříve

Začátkem června letošního roku zahájilo město Hradec Králové rekonstrukci komunikace K Potoku v Březhradě. Původní prašnou cestu nahradila asfaltová silnice, ke které přibyl chodník i veřejné osvětlení. Nyní se dodělávají terénní úpravy a následovat bude kolaudace. Stavbu se podařilo dokončit o pár měsíců dříve, proto už v těchto dnech může sloužit místním.

21. 9. 2023

„Na místě bylo potřeba vybudovat novou komunikaci, protože ta stávající rozhodně nebyla dostačující. Jednalo se o zhruba tři čtvrtě kilometru nové silnice, kde se nedělal pouze povrch, ale i všechny vrstvy komunikace. Vedle toho sem řemeslníci instalovali nové úsporné veřejné osvětlení a do části cesty přibyl také chodník. Zároveň došlo i k navýšení počtu parkovacích míst o osm u nové hasičárny, a vybudování nových příjezdů k rodinným domům,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast městských investic Lukáš Řádek (TOP 09). Asfaltový povrch komunikace již byl dokončen. Do konce září zde probíhají ještě terénní úpravy, v rámci kterých se dělá odvodňovací příkop a vyrovnávání terénu. Během října by pak měla proběhnout kolaudace. „Celou akci se podařilo dokončit o téměř tři měsíce dříve, než se plánovalo. Tím důvodem je jednak dobrá připravenost, ale i minimum komplikací, které jinak potkají téměř každou stavbu,“ doplňuje náměstek Lukáš Řádek (TOP 09). 

Obyvatelé této ulice již mohou novou komunikaci využívat pro příjezd do svých domovů. „Je třeba si uvědomit, že se stále jedná o staveniště, tudíž uvedení komunikace do řádného provozu bude možné až po kolaudaci,“ dodává náměstek Řádek (TOP 09). S kompletním dokončením město počítá na podzim letošního roku. Veškeré práce zde provedla společnost M-SILNICE, a to za téměř šest milionů korun bez DPH.  

Zdroj: Magistrát města Hradec Králové

Štítky
Osobnosti: Lukáš Řádek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme