Aleš Cabicar k volbám do EP

22. 5. 2014

Vážená paní, vážený pane,

rád bych Vás požádal o několik minut Vašeho času a předložil Vám úvahu, ve které bych rád zdůraznil alespoň některé argumenty pro volbu kandidátů TOP 09 a Starostové v nadcházejících volbách do Evropského Parlamentu.

Je jakousi nepsanou uzancí, že tyto volby budí zdání odtažitosti a nekonkrétního vlivu na Váš každodenní život, a tudíž se netěší příliš velké volební účasti. Český národ historicky patřil a věřme, že bude patřit i nadále k demokratickým evropským zemím. Naše členství v Evropské unii nelze zjednodušeně číst jako možný přeshraniční pohyb v rámci členských zemí, přičemž někteří z Vás jistě pamatují dobu, kdy takřka jedinou možnou rekreací byly pouze vody studeného Severního moře poblíž Stralsundu a o krásách např. Salzburku či Vídně jsme mohli číst pouze v knihách. Evropská Unie je, i přes své nedostatky, které také jistě má, zejména garantem hospodářského rozvoje a jak potvrzují události posledních dnů a týdnů na Ukrajině, rovněž garantem bezpečnosti členských zemí.

TOP 09 se oprostila od stranického principu, který jistě právem ve Vás vzbuzuje nevoli, a předkládá Vám osobnosti, které vynikají zejména v oblasti své profese. Toto vidím jako hlavní argument, neboť pouze erudovaní odborníci mohou v Evropě erudovaně hájit kromě evropských zájmů zájmy taky Vaše, a zejména zájmy České Republiky.

Jistá zkratkovitá a možná naoko líbivá hesla předkládaná Vám našimi konkurenty jsou bez hlubšího pohledu na věc možná přitažlivá, ale řekněte sami, kolik staveb, mostů, silnic projíždíte při svých denních cestách do práce, na kterých si finančně spolupodílela právě Evropská unie a které by pouze z národních zdrojů bylo složité realizovat.

Věc přijetí společné měny, EUR, nelze zkratkovitě odmítnout, ale podrobit diskusi zejména na půdě odborných institucí, jako je Centrální Banka ČR. Zřeknutí se dopředu tohoto kroku je nešťastné, řekl bych až populistické v daný moment a tento silně negativistický postoj postrádá racio. Argumentů bych mohl uvést jistě ještě mnoho, ale vědom si omezenosti prostoru, který mi je takto vymezen, si Vás tedy dovoluji jménem TOP 09 poprosit o zvážení podpory kandidátů TOP 09 a Starostů vedených p. RNDr. Luďkem Niedermayerem, bývalým Viceguvernérem České národní banky.

Velmi děkuji za Váš čas a věřím i hlas pro TOP 09

S přáním pevného zdraví

Aleš Cabicar
předseda TOP 09 Královéhradeckého kraje
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme