Adresář poskytovatelů sociálních služeb na Kostelecku

V rámci procesu komunitního plánování sociálních služeb v Kostelci nad Orlicí vznikl v roce 2018 aktualizovaný přehledný Adresář poskytovatelů sociálních služeb, který by měl usnadnit orientaci v dostupných sociálních službách na Kostelecku.

11. 3. 2019

Plánování sociálních služeb probíhá za účasti komunity - v případě sociálních služeb se tedy jedná zejména o zástupce uživatelů, poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb, ale i další veřejnosti, jíž je téma sociálních služeb blízké. 

Ke vzniku adresáře se vyjádřil v jeho úvodu RNDr. Tomáš Kytlík, místostarosta Kostelce nad Orlicí za Nezávislí kandidáti s podporou TOP 09: “Cílem všech, kdo se komunitnímu plánování dlouhodobě věnují, je dosáhnout takové úrovně sociální oblasti, která bude rychle, cíleně a kvalifikovaně reagovat na identifikované potřeby občanů. Všichni jistě chápeme nutnost zvyšování informovanosti o sociálních službách v regionu. Naším cílem je podávat občanům pravidelné a aktuální informace týkající se této sféry. Aby byl tento požadavek naplňován a zajištěn, je ve spolupráci s poskytovateli sociálních služeb a dalšími organizacemi vytvářen nový adresář tak, aby každému, kdo potřebuje pomoc nebo se o tuto oblast zajímá, poskytl informace v dostatečném množství a zároveň srozumitelně. Záměrem je nejen ve stručnosti vysvětlit, co jsou sociální či související služby a jaké existují typy těchto služeb, ale také přinést všem zájemcům podrobné informace o jejich obsahu i s kontakty, na které je možné se v případě naléhavosti nebo potřeby obrátit.”

Součástí adresáře je i popis jednotlivých poskytovatelů sociálních služeb a služeb navazujících, které jsou dostupné na Kostelecku. Informace jsou rozdělené podle cílových skupin na sociální a související služby pro seniory, zdravotně postižené občany, rodiny s dětmi, osoby ohrožené sociálním vyloučením a osoby v nepříznivé sociální situaci.

Adresář je určený nejenom pro občany, kteří sociální služby potřebují, ale i pro ty, jež pečují o osobu, která sociální službu využívá, případně může napomoci i těm, kteří se setkávají s lidmi nacházejícími se v nelehké životní situaci. Je dostupný zdarma na Odboru sociálních věcí na Městském úřadě v Kostelci nad Orlicí u paní Běly Kovaříčkové, která jej zpracovala. 

“Věřím a očekávám, že tento materiál bude přínosem pro všechny, kteří se dostanou do tíživé situace v důsledku stáří, nemoci či jiné události, stejně tak i pro jejich rodinné příslušníky a blízké,” dodává RNDr. Tomáš Kytlík. 

Zdroj: orlicky.net

Štítky
Osobnosti: Tomáš Kytlík
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme