Trutnovská regionální organizace TOP 09 má nové vedení

Na regionálním sněmu, který proběhl v úterý 22. ledna v Hostinném, vystřídal na postu předsedy regionální organizace TOP 09 Trutnov Miloše Dohnálka člen zastupitelstva města Vrchlabí a předseda jeho výboru pro vzdělávání Lukáš Teplý.

24. 1. 2019

Místopředsedy byli zvoleni zastupitelka Dvora Králové nad Labem Veronika Tomková a trutnovský novinář Jiří R. Roup, ve výboru regionální organizace je doplnili starosta Hřibojed Miloš Dohnálek a zastupitel města Hostinné Vladimír Junek. Jednání se zúčastnil i předseda krajské organizace TOP 09 a náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

"Rád bych poděkoval dosavadnímu předsedovi Miloši Dohnálkovi za jeho dvouletou práci v regionu. Zároveň gratuluji nově zvolenému předsedovi regionu Trutnov Lukáši Teplému a jsem velmi rád, že se o politiku TOP 09 zajímají a zároveň ji chtějí spoluvytvářet i mladší generace," uvedl Aleš Cabicar.

„V našem regionu máme velmi dobrou, byť opoziční pozici v zastupitelstvech dvou ze tří největších měst – Dvora Králové a Vrchlabí – a jsme aktivní i v zastupitelstvech Hostinného, Špindlerova Mlýna, Janských Lázní nebo Úpice. Ve volbách jsme si vyzkoušeli spolupráci s dalšími menšími stranami kolem politického středu, zejména s KDU-ČSL, Zelenými a LES. Regionální sněm se shodl na tom, že na této spolupráci chceme a musíme stavět a být jejím tahounem. Nový regionální výbor je skvělý tým, složený z nadšených a pracovitých lidí. Během jeho mandátu ho čekají volby do Evropského parlamentu, volby do Senátu i krajské volby. To všechno pro nás budou příležitosti, jak našim voličům znovu vysvětlovat naši politiku a hodnoty, které jsou pro TOPku tolik důležité. Možnost najít si vlastní, pozitivní téma, se kterým i my na Trutnovsku přispějeme k tomu, aby se TOPka opravdu vrátila tam, kam patří – do vedení naší země,“ okomentoval výsledky sněmu nový předseda regionální organizace Lukáš Teplý.

Romana Putnová

krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj