× Spojenci pro Evropu

TOP 09 uctila památku pilotů v táboře Suté Břehy

12. 5. 2019

Tábor na Sutých Březích u Štěpánovska je oblíbené místo TOP 09, kde již tradičně organizuje pietní akty k uctění památky padlých letců RAF za 2. světové války a na podzim si připomíná výročí vzniku Československa.

Ve středu 8. května bylo krásné počasí a bylo to znát i na počtu přítomných. Setkání zahájil starosta města Týniště nad Orlicí Libor Koldinský (TOP 09).

„Svoboda není jen klišé, ale symbol, který je třeba chránit a rozvíjet,“ zdůraznil starosta Týniště nad Orlicí Libor Koldinský.

Tento fakt podpořil svým příspěvkem i člen místní organizace TOP 09 Dobruška František Sládek, který s nadšením pohovořil o pražských demonstracích za demokracii.

„Velmi si vážím hrdinství padlých letců, kteří bojovali za naši svobodu. Je třeba si uvědomit skutečnost, že Evropa je již 74 let bez válečných konfliktů, za což bezpochyby může i společenství Evropská unie. A proto pojďme všichni k volbám do Evropského parlamentu, které proběhnou 24. a 25. května,“ vyzvala předsedkyně regionální organizace TOP 09 Rychnov nad Kněžnou Jaroslava Blažková.

Romana Putnová

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Volby:
2019 evropský parlament - 27. Radek Zapletal
Osobnosti:
Jaroslava Blažková, Libor Koldinský, František Sládek, Miloš Tichý, Štěpán Tomašík, Petr Vošoust