TOP 09 s Liberálně ekologickou stranou zahájili volební kampaň

25. 8. 2016

Společnou volební kampaň v Královéhradeckém kraji zahájili TOP 09 a Liberálně ekologická strana představením programu, rozpočtu i vizuálu kampaně. Lídrem kandidátky je lékař a poslanec Leoš Heger. Do Senátu v obvodě Jičín zároveň kandiduje lesník a místostarosta Dymokur Tomáš Czernin.

Co strany nabízejí a jakým směrem chtějí kraj vést, popisují ve společném krajském programu. Stěžejními tématy jsou zdravotnictví, doprava a obnova venkova. „Jedním z nejproblematičtějších míst v celém kraji je Oblastní nemocnice Náchod, která je nehodna stavu zdravotnictví v naší zemi. Jsme přesvědčeni, že by měla být zrekonstruována,“ vzkázal kandidát na hejtmana Leoš Heger.

„Celá kampaň je projektovaná na částku 1,2 milionu korun. TOP 09 je jednou z prvních stran, která zavedla transparentní účet. Ten se pravidelně aktualizuje a kdokoli do něj může nahlédnout,“ uvedl v úvodu předseda krajské organizace a dvojka kandidátní listiny Aleš Cabicar.

Petr Hrubý, starosta obce Vítězná a místopředseda krajské organizace LES poukázal na hlavní důvody spolupráce s TOP 09. „Náš program je téměř totožný s programem TOP 09. Stěžejním tématem je pro nás sledování a monitorování těžby břidlicových plynů v kraji,“ uvedl. Vyzdvihl také nenásilný a pozitivní přístup při vedení kampaně.

Na konferenci nechyběl ani kandidát do Senátu pro volební obvod Jičín a místostarosta obce Dymokury Tomáš Czernin. „Já se věnuji zemědělství. Musím tedy do půdy vracet vše, co si vezmu. Myslím si, že takto se má dělat i politika.“

TOP 09 a LES také představily dvojici vizuálů, kterými budou poutat pozornost po celém kraji. Na prvním je kandidát na hejtmana Leoš Heger s heslem „Svoboda a odpovědnost jsou pilířem zdravé společnosti“ spolu s volebním webem www.KandidatNaHejtmana.cz. Na druhém, stylizovaném banneru se Krakonoš obrací na voliče slovy „Náš kraj potřebuje Váš hlas“. V rámci kontaktní kampaně se uskuteční výstup na Sněžku za účasti náčelníka Horské služby Krkonoše Adolfa Klepše a průjezd celým krajem na motorkách.

Předvolební kampaň TOP 09 s podporou starostů, Liberálně ekologické strany a nezávislých bude doprovázena dobročinností. V nejbližších dnech bude spuštěna nová sportovní aplikace na sčítání kilometrů, které voliči a kandidáti urazí. Započítávat se bude běh, chůze i jízda na kole. „Hýbat se budeme pro zdraví i pro dobrou věc. Pokud společně zvládneme trasu, která se v kilometrech rovná cestě z Prahy do Moskvy, nebo dokonce do Pchjongjangu, TOP 09 věnuje peníze na projekt Paměť národa. Spojit dnes populární sport s kampaní, ale také s dobročinností, je nejlepší vklad do budoucnosti,“  řekl o novince kandidát na hejtmana pro Královéhradecký kraj a místopředseda TOP 09 Leoš Heger. 

Volby do krajských zastupitelstev a třetiny Senátu se budou konat 7. a 8. října 2016.

Romana Putnová,
krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme