TOP 09: Pomáháme s následky epidemie

Nechceme a nemusíme spoléhat jen na to, s jakou pomocí přijde vláda. Lidem, kteří se ocitají kvůli epidemii koronaviru v potížích, pomáhají i místní politici TOP 09 v Královéhradeckém kraji. Prosazováním opatření, která všem pomohou současnou situaci zvládnout ve zdraví a s co nejmenšími újmami.

7. 5. 2020

Broumov, Butoves, Častolovice, Červený Kostelec, Hořice, Nový Bydžov, Sobotka i Úpice. To jsou města a obce, které prosadily odpuštění či pozastavení plateb za nájem pro podnikatele, kteří kvůli epidemii nemohli pracovat.

„Schválili jsme na Radě městyse Častolovice odpuštění nájmů pro všechny podnikatele, kteří jsou v nájmu majetku městyse, a to od vyhlášení nouzového stavu až po znovuotevření všech provozoven," uvedl místostarosta městyse Častolovice za TOP 09 Miloš Tichý.

Vytváření sítě dobrovolníků pro zajištění dezinfekce, nákupů či šití roušek fungují v Dobrušce, Hostinném, Hřibojedech, Starých Hradech, Týništi nad Orlicí, aby tato síť pomáhala dostat se ke všem občanům, kteří pomoc potřebují.  

„V Týništi nad Orlicí jsme pro obyvatele zajistili roušky a dezinfekci distribuované prostřednictvím sociálního pracovníka. Dále rada města odsouhlasila odpuštění či snížení nájemného pro osoby podnikající v prostorách majetku města. Snažíme se všemi cestami informovat obyvatele Týniště o všem, co se děje včetně možnosti, kam se obrátit o pomoc. Nouzový stav si žádá i nouzovou kulturu. Týniště nad Orlicí převzalo pomyslnou štafetu regionální akce Kulturu nezastavíš a do ulic města vyrazil dechový orchestr místní ZUŠ. Na Mírovém náměstí muzikanti odstartovali svůj spanilý pochod celým městem písní z nejslavnějších - Škoda lásky od Jaromíra Vejvody. Akce byla občany velmi pozitivně přijata pro její povzbudivý průběh," uvedl starosta města Týniště nad Orlicí za TOP 09 Libor Koldinský.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme