TOP 09 a KDU-ČSL podepsaly v Trutnově koaliční smlouvu

Zástupci TOP 09 a KDU-ČSL podepsali koaliční smlouvu pro volby do Zastupitelstva města Trutnov. Cílem spolupráce je posunout prestiž Trutnova ve východních Čechách a díky tomu zlepšit kvalitu života pro mladé rodiny, seniory i pro studenty, kteří často opouští Trutnov kvůli nedostatku práce. Kandidátem na starostu je student Univerzity Hradec Králové v oboru sociální práce a pracovník v sociálních službách Filip Bělík (TOP 09). 

14. 6. 2022

„Pro mě jako lídra naší kandidátky je veliká čest vést a pracovat pro naši koalici v letošních komunálních volbách k co nejlepšímu výsledku. Spolupráci s KDU-ČSL jsem si s kolegy TOP 09 vyzkoušel již minulý rok, když jsme společně pracovali v koalici SPOLU, která je nyní ve vládě ČR. Jen za náš kraj má koalice SPOLU čtyři mandáty. Proto si myslím, že spolupráce s lidovci je na místě, říká lídr kandidátky TOP 09, KDU-ČSL s podporou nezávislých kandidátů Filip Bělík (TOP 09). 

Filip Bělík se chce zaměřit na zlepšení sociální politiky města Trutnov a podpořit realizaci startovacích bytů pro mladé lidi z Trutnova. Dalším cílem, kterým by se chtěl zabývat, je vytvoření plánu na řešení budoucí krize spojené se stárnutím obyvatelstva, který by byl dostatečnou prevencí do příštích let. Studuje bakalářské studium na UHK v oboru sociální práce a v současné době pracuje v azylovém domě Most k Životu Trutnov na pozici pracovníka v sociálních službách. V minulosti také působil v domově se zvláštním režimem ve Svobodě nad Úpou nebo jako sanitář na neurologickém oddělení v oblastní nemocnici Trutnov. Své nabyté zkušenosti uplatňuje v sociálním výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Ve volném čase se věnuje vaření, čtení a přátelům. 

Lídrem za KDU-ČSL je bývalý zastupitel města Štěpán Vojáček, který se profesně věnuje konstrukcím tlakových nádob a zařízením na úpravu vody pro energetické provozy jako jsou elektrárny. Nezávislé kandidáty na kandidátce bude zastupovat provozovatel Restaurace U Bulánka v Batňovicích Petr Zach.  

„KDU-ČSL chce jako tradiční strana přispět svojí prací k péči o město a jeho každodennímu chodu. Ve spolupráci s ostatními demokratickými stranami chceme udržovat to pěkné, co jsme zdědili po našich předcích a citlivě přinášet to nové, aby také naše generace byla spolutvůrcem krásného Trutnova,“doplňuje Štěpán Vojáček (KDU-ČSL).

„V současné době jsou pro mne strany TOP 09 i KDU-ČSL čitelnými pravicovými stranami, které odvádějí dobrou práci v koalici SPOLU ve vládě. Proto jsem se rozhodl podpořit tuto koalici i ve volbách do zastupitelstva Trutnova, kde již 20 let žiji, doplňuje provozovatel Restaurace U Bulánka v Batňovicích Petr Zach (BEZ PP).

Koaliční strany nyní intenzivně pracují na vytvoření programových priorit, které by voličům rády představily do konce června tohoto roku.

Romana Matula   

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme