TOP 09 a HDK se domluvily na spolupráci pro krajské volby

TOP 09 a Hradecký demokratický klub se spojily pro nadcházející volby do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, které se uskuteční na podzim 2020.

6. 1. 2020

„Udělali jsme významný krok, ale čeká nás ještě mnoho práce. Chceme našim voličům předložit kandidátní listinu z kvalitních osobností různých profesí majících zkušenosti z komunální práce ve prospěch občanů Královéhradeckého kraje. Jsme si vědomi a jsme na to náležitě pyšní, že máme tu čest, žít v nejkrásnějším kraji z celé naší republiky a chceme ho i nadále rozvíjet pro naše spoluobčany. HDK je nám svými názory velmi blízký, a to nemluvím pouze o jejich proevropském smýšlení, ale i při obraně osobních svobod každého z nás, ale také jako zastánci rozpočtové odpovědnosti a střízlivosti,“ uvedl ke kroku spojení TOP 09 a HDK pro nadcházející krajské volby krajský předseda TOP 09 Aleš Cabicar.

Memorandum o společné spolupráci v písemné podobě potvrdili náměstek hejtmana pro zdravotnictví a krajský předseda TOP 09 Královéhradeckého kraje Aleš Cabicar a Pavlína Springerová, prorektorka Univerzity Hradec Králové a předsedkyně Hradeckého demokratického klubu (HDK). Společná kandidátní listina, jejíž tvorbu obě strany nyní diskutují, bude doplněna i o zástupce Liberálně ekologické strany (LES), která TOP 09 podporovala i v předcházejících volbách a je stabilním partnerem TOP 09. Oba subjekty dále jednají o možné spolupráci se zástupci Volby pro město.

„Naše volební spolupráce je příkladem rozumného spojenectví v našem kraji, které je otevřené jednání s dalšími demokratickými subjekty. Chceme prezentovat konstruktivní program, který našemu kraji nabídne promyšlený rozvoj v klíčových oblastech našeho života, jako jsou zdravotnictví, opatření proti změně klimatu, doprava a bezpečnost, zajímavé pracovní příležitosti a podpora rodin, školství a vzdělávání,“ dodala ke vzájemné spolupráci předsedkyně HDK Pavlína Springerová.

Ve zmíněném memorandu se obě strany vzájemně zavázaly, že v povolebním jednání budou jednat o případné koaliční spolupráci výhradně s demokratickými politickými subjekty. Zároveň se obě strany dohodly na společném postupu pro senátní volby v roce 2020 ve volebním obvodu Hradec Králové.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme