Rychnovskou TOP 09 nově povede Miloš Tichý

TOP 09 Rychnov nad Kněžnou si na sněmu regionální organizace zvolila nové vedení. Po čtyřech letech vystřídal ve vedení dosavadní předsedkyni Jaroslavu Blažkovou místostarosta městyse Častolovice Miloš Tichý. V pátek o tom rozhodli delegáti sněmu, který se konal v Kostelecké Lhotě. Místopředsedy regionální organizace byli zvoleni poradkyně zdravého životního stylu Jaroslava Blažková a architekt a radní města Dobruška Oldřich Bittner.

13. 5. 2019

„Po velmi dobrém výsledku, kterého jsme v našem regionu, díky kvalitní práci i vysokému kreditu našich kandidátů, dosáhli v loňských komunálních volbách, chceme zaměřit svou pozornost a soustředit síly zejména k volbách do Senátu v roce 2020. Dnes již není pochyb o tom, že tato naše Horní komora Parlamentu České republiky aktuálně plní roli, pro kterou byla založena. Je pojistkou naší demokracie. Na podzim roku 2020 se bude opět po šesti letech volit i v našem volebním okrsku, který v podstatě kopíruje rychnovský okres, zástupce do Senátu. A my máme ve svém středu velmi kvalitního kandidáta. Autentického člověka z regionu, respektovaného a uznávaného odborníka v oblasti vzdělávání, který je připraven vstoupit do této volební soutěže. Vedení TOP 09 v rychnovském regionu proto hodlá vyvinout maximální úsilí pro úspěch svého kandidáta. K tomu však očekáváme silnou podporu od vyšších složek naší strany – z centra i z krajského vedení. Chápeme, že nyní je soustředěna pozornost naší strany k volbám do Evropského parlamentu. Potom by měl být už nejvyšší čas, aby z těchto zmíněných dvou úrovní řízení zaznělo jasné stanovisko podpory a taky ochota pro vyjednávání o širší podpoře s programově a myšlenkově spřízněnými stranami a hnutími. V roce 2020 budou samozřejmě ještě jiné volby – do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje. I když tyto volby zpravidla kopírují nálady v naší společnosti, kde v posledních letech vítězí zejména populističtí politici, „hnutí a strany slibů“ a nedá se příliš reálně očekávat velká změna, chceme i zde významně promluvit do příprav a nabídnout své kandidáty. Detailnější představy by však měly být záležitostí nového vedení krajské organizace, které vzejde po červnovém krajském sněmu,“ uvedl nově zvolený předseda regionální organizace TOP 09 Rychnov nad Kněžnou Miloš Tichý.

Regionální výbor rychnovské TOP 09 doplňuje ředitel Základní a mateřské školy Trivium Plus v Dobřanech Jan Grulich a starosta města Týniště nad Orlicí Libor Koldinský.

„Děkuji všem za skvělou spolupráci v posledních čtyřech letech, kdy jsem organizaci vedla. Blahopřeji nově zvolenému předsedovi Miloši Tichému a přeji mu hodně úspěchů v další činnosti v čele regionální organizace,“ řekla místopředsedkyně regionálního výboru Jaroslava Blažková.

Romana Putnová

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme