Roadshow TOP 09 „Myslíme na budoucnost“ zavítala do Královéhradeckého kraje

Představit program TOP 09 „Česko musí zrychlit“ přijeli do Hradce Králové předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová, senátor Jan Grulich, poslanec Miloš Nový a náměstek primátorky města Hradec Králové Lukáš Řádek. Během dne debatovali se studenty, navštívili místní firmy i fotbalový stadion v Hradci Králové.

11. 12. 2023

Předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR zahájila návštěvu obědem s významnými ženami našeho kraje v nově otevřeném Centru současného umění EPO1, navštívila společnost KASPER KOVO v Trutnově a prohlédla si fotbalový stadion FC Hradec Králové.

„Velice ráda se potkávám s inspirativními ženami při svých cestách po krajích. Máme mnoho významných žen napříč spektrem odvětví, které to ve své činnosti nemají vůbec jednoduché.  Na setkání jsme diskutovaly o aktuálních problémech, které je trápí a co by jim pomohlo. Věřím, že nás setkání navzájem motivovalo do dalších dnů,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR a předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.  

Podpora a zájem o regionální podniky je důležitá. O jejich každodenním potýkání se s legislativními nařízeními státu a zajištění ekonomického růstu si povídali politici s vedením společností OK Zahrady v Novém Bydžově, BOHEMILK v Opočně, SERVISBAL OBALY a pražírny kávy Blackdrops v Dobrušce, Skiareál Špindlerův Mlýn, KABLO ve Vrchlabí, Kingspan či pražírny kávy LamCafé v Hradci Králové.

„Ve školách připravujeme mladé lidi na start do „ekonomicky soběstačného“ života. Dnes jsme získávaly cenné informace od zaměstnavatelů regionálních firem, co nejvíce potřebují od absolventů škol. Svět se mění, požadavky na studenty také a moderní vzdělání musí naše děti dobře připravit na život,“ uvedl senátor za obvod Rychnov nad Kněžnou a ředitel ZŠ a MŠ Trivium Plus v Dobřanech Jan Grulich (TOP 09).   

Besedy se studenty neodmyslitelně patří k roadshow „Myslíme na budoucnost“. Proto senátor Jan Grulich zavítal na Gymnázium v Dobrušce, náměstek primátorky města Hradec Králové Lukáš Řádek diskutoval se studenty VOŠ Zemědělské akademie a Gymnázia v Hořicích, o euru pak byla vedena debata poslance Miloše Nového na Gymnáziu J. K. Tyla v Hradci Králové.

„Ačkoliv většina české společnosti je proti euru, u mladé generace to tak není. Opět jsem se na jedné z hradeckých středních škol přesvědčil, že problematika společné evropské měny mladé zajímá, že o ní přemýšlí a diskutují,“ uvedl poslanec a místopředseda rozpočtového výboru PČR za TOP 09 Miloš Nový. 

Závěr dne zakončila debata s občany, která představila program TOP 09 „Česko musí zrychlit“. Zejména se debatovalo o zavedení eura a energetické krizi.

„Tento den v Královéhradeckém kraji nebyl jen cestou plnou inspirace, ale také cenným vhledem do různorodých perspektiv současných výzev. Setkání a diskuse s občany a kolegy z TOP 09 v Hradci Králové pro mě byly zásadním připomenutím toho, jak důležitá je pro naši politiku otevřenost a aktivní naslouchání. Právě takové momenty nám ukazují, jak by měla vypadat upřímná a odpovědná politika, reagující na skutečné potřeby lidí,“ uvedl náměstek primátorky města Hradec Králové pro strategický rozvoj, investice, ochranu klimatu, adaptaci a energetiku, dotace Lukáš Řádek (TOP 09). 

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme