Radní schválili vypsání soutěže na dodání simulátorů pro výcvikové středisko hradecké záchranky

1. 9. 2017

Zdravotnické přístroje, farmaceutika, cvičné figuríny i školicí pomůcky a simulátory – položky veřejné zakázky, kterou v pondělí odsouhlasila Rada Královéhradeckého kraje. Projekt na vybavení výcvikového a školicího střediska v Hradci Králové bude stát bez mála 8 milionů korun. Většinu této částky pokryje evropská dotace, o kterou kraj požádal na přelomu loňského roku.

Rada Královéhradeckého kraje odsouhlasila vypsání veřejné soutěže na dodání simulátorů pro hradeckou výcvikovou základnu Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Předmětem zakázky je kromě dodávky jedenácti simulátorů pro nácvik záchranářských technik i dodání přístrojů, cvičných figurín a dalších školicích pomůcek, které zlepší podmínky výcviku našich záchranářů a připraví je ještě lépe na mimořádné situace,“ informoval Aleš Cabicar, náměstek hejtmana odpovědný za oblast zdravotnictví.

Maximální cena zakázky je zhruba 7,7 milionů korun vč. DPH. Devadesát procent (tj. 6,9 milionu korun) pokryje evropská dotace v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, o kterou kraj požádal v prosinci roku 2016.

Kromě hradeckého výcvikového střediska Královéhradecký kraj hodlá v blízké době vybudovat výjezdové stanoviště ZZS KHK v lokalitě Temný Důl a v plánu je i přístavba u heliportu Letecké záchranné služby Hradec Králové.

Dan Lechmann
odbor kanceláře hejtmana │ tiskové oddělení

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme