Novou radní města zvolili zastupitelé Veroniku Tomkovou

8. 12. 2017

Novou členkou Rady města Dvůr Králové nad Labem byla zvolena Veronika Tomková. Svým hlasováním o tom rozhodli zastupitelé na zasedání ve čtvrtek 7. prosince 2017.

Veronika Tomková v radě nahradila Libora Senetu, který i nadále zůstává zastupitelem. Na post radního však rezignoval kvůli svému jmenování ředitelem Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje, jejíž řízení převezme 1. března 2018.

Veronika Tomková pracuje jako projektová a vzdělávací manažerka společnosti Revitalizace KUKS, o. p. s. Do zastupitelstva města, kde působí od září 2015, kandidovala za TOP 09.

„Velmi si vážím jednomyslné podpory zastupitelů, kterou vyjádřili při mém zvolení. Jsem připravená navázat na pečlivou práci, kterou v radě města odváděl kolega z TOP 09 Libor Seneta,“ uvedla po svém zvolení nová radní a dodala: „Vedle běžné agendy se chci zaměřit na bezpečnost dopravy pro pěší a cyklisty. Jsem přesvědčená, že i za málo peněz a v krátké době můžeme mnoha občanům města usnadnit bezpečný pohyb po Dvoře Králové nad Labem. Cítím, že k roli zastupitelky, o to více radní města, patří i reprezentace a prosazování tradičních demokratických hodnot. Povinnost připomínat, že demokracie a svoboda není ani v dnešní době samozřejmostí.“

Miroslava Kameníková
tisková mluvčí města