Luděk Niedermayer debatoval o Evropské unii v Královéhradeckém kraji

O budoucnosti Evropské unie diskutoval v Královéhradeckém kraji poslanec Evropského parlamentu Luděk Niedermayer. Program zahájil v místní akční skupině Království – Jestřebí hory v Úpici společně s místopředsedou Liberálně ekologické strany Janem Balcarem a starostou města Petrem Hronem. Následovala zastávka v Městském parku Trutnov u sochy Tanec smrti a debaty v Týništi nad Orlicí a Dobrušce.

3. 5. 2019

Beseda se studenty gymnázia a střední odborné školy v Úpici zahájila celodenní program Luďka Niedermayera. „Pro naši zemi a její občany je moc důležité, aby Unie fungovala a byla schopna řešit problémy, které nejsou sto řešit jednotlivé země. O hledání takovýchto řešení jsem se sám posledních 5 let snažil, i když to není vždy snadné," uvedl Luděk Niedermayer.

Následovala debata v Týništi nad Orlicí, kde přítomné přivítal starosta města Libor Koldinský (TOP 09). Hovořilo se mimo jiné i o stabilitě Evropské unie. „V rámci krizového managementu, kdy EU řešila krizi na Krymu, krizi s Řeckem, uprchlickou krizi či nyní Brexit, jsem velmi rychle pochopil, že i když se zdá Unie jako pevný celek, bude záležet pouze na občanech, zda budou o společnou Evropu stát. Pokud o ni část lidí nebude stát a dalším to bude jedno, tak se můžeme dostat i do situace, že EU nebude. Každé volby, každá krize je test toho, jak silné toto společenství je a kolik najde kompromisů ke společnému fungování," komentoval Luděk Niedermayer.

Návštěvu Luděk Niedermayer zakončil setkáním s občany v Dobrušce, kde se mluvilo o měnové politice, dvojí kvalitě potravin či samotných volbách do Evropského parlamentu.

„Jít k volbám je úžasná možnost, kterou dává lidem fungující demokracie. Je velkou chybou tuto možnost nevyužít. V evropských volbách navíc půjde opravdu o hodně. O to, zda v Evropském parlamentu nebudou mít velkou roli lidé, kteří buďto chtějí Unii začít rozkládat, nebo ji blokovat tím, že nebudou ochotni hledat společná řešení. Oboje by otevřelo cestu k zásadní změně toho, jak bude náš kontinent vypadat, a nejhorší dopad by to mělo na země, jako je Česká republika. Proto je tak důležité, aby bylo v EP po volbách dost lidí kompetentních, vědomých si toho, jak důležité je pokračovat v projektu společné Evropy, a tudíž hledajících dobré cesty, jak společné problémy společně řešit," uzavřel svoji návštěvu slovy Luděk Niedermayer.  

Romana Putnová

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme