Koalici SPOLU v Královéhradeckém kraji povede za TOP 09 Matěj Ondřej Havel

Koalice SPOLU v Královéhradeckém kraji zná jména kandidátů za TOP 09, které schválil výkonný výbor strany. TOP 09 povede v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové Matěj Ondřej Havel.  Na dalších místech bude starosta města Červený Kostelec Rostislav Petrák a zastupitelka města Dvůr Králové nad Labem Veronika Tomková.

26. 2. 2021

Těší mě důvěra, kterou mi krajská organizace TOP 09 dala. Neberu to na lehkou váhu, je to zavazující, chci ke své nominaci přistoupit odpovědně. Naším nejbližším úkolem bude srozumitelně komunikovat volební vize a program naší strany a koalice, představit námi navrhované změny a inovace; to vše v duchu otevřeně proevropské politiky. Velkou výzvou je vzbudit zájem o politiku u prvovoličů, studentů a mladých lidí. Poslední průzkumy ukazují, že se to naší straně daří, máme dobře našlápnuto. Budeme na tom pracovat dál, říká Matěj Ondřej Havel.

Matěj Havel se chce v Poslanecké sněmovně zaměřit na školství a volnočasové aktivity mládeže.

Matěj Havel je tři roky ředitelem Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové, které dříve i vystudoval. Poté absolvoval Univerzitu Hradec Králové, obor učitelství pro střední školy a doktorandské studium na Univerzitě Karlově v Praze. Jeho profese je i jeho velkým koníčkem. Celý život se věnuje skautingu, v posledních letech zejména jako instruktor připravující nové skautské vůdce. Je ženatý, s manželkou a jejich čtyřmi děti žije v Hradci Králové.

Druhým kandidátem za TOP 09 je starosta města Červený Kostelec Rostislav Petrák. Dalšími kandidáty jsou projektová manažerka Revitalizace Kuks a zastupitelka města Dvůr Králové nad Labem Veronika Tomková, krajinný inženýr a jednatel společnosti ENVICONS Lukáš Řádek, provozovatel Valdštejnova muzea a mincovny v Jičíně Tomáš Frýba.

„Jsem velice rád, že lídrem za TOP 09 je úspěšný ředitel gymnázia s pevnými názory a čitelnou minulostí Matěj Ondřej Havel. Je opravdu důležité dát vzdělání prioritu, vidíme to nyní v této nelehké situaci. Proto věřím tomu, že Matěj Havel přinese do Sněmovny nový nádech a zasadí se o to, aby se vzdělávání posunulo na úroveň 21. století.  Spolupráci s ODS a KDU-ČSL oceňuji, protože v letošním volbách půjde opravdu o hodně,“ komentuje předseda krajské organizace TOP 09 Královéhradecký kraj Aleš Cabicar.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj