Kandidátka TOP 09 pro zdravou společnost i životní prostředí

26. 7. 2017

Dostupná péče o nemocné a seniory, ochrana životního prostředí, fungující doprava a kvalitní školství. To jsou témata, na která se zaměří kandidáti TOP 09 pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny za Královéhradecký kraj. O hlasy voličů se kromě členů strany budou ucházet také kandidáti z Liberálně ekologické strany, Koruny České i nezávislé osobnosti kraje. Lídrem kandidátky je lékař a poslanec Leoš Heger.

Jako bývalý ředitel královéhradecké fakultní nemocnice se lídr Leoš Heger chce zaměřit na zkvalitnění zdravotnictví. „Jedním z nejproblematičtějších míst v celém kraji je nemocnice v Náchodě, která je nehodna stavu zdravotnictví v naší zemi. Jsme přesvědčeni, že by měla být zrekonstruována.“

Druhé místo na kandidátce patří magistře farmacie a majitelce lékárny Kateřině Jelínkové. „Prioritou našeho programu je také zlepšení služeb pro rodiny s dětmi, podpora péče o seniory, chronicky nemocné a důstojná péče o umírající,“ říká o svých politických cílech Kateřina Jelínková. 

 „Jsem velmi rád, že se nám podařilo sestavit pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny kandidátní listinu zdravě sebevědomých osobností, které již v minulosti zastávaly zájmy občanů, ať v obecních zastupitelstvech či Parlamentu České republiky. Věřím, že tato pestrost, jejímž výrazem je i úzká spolupráce s Liberálně ekologickou stranou, osloví občany Královéhradeckého kraje, stejně jako program TOP 09,“ poznamenává předseda krajské organizace TOP 09 a náměstek hejtmana kraje Aleš Cabicar, který kandiduje na třetím místě.

Ze čtvrtého místa kandidátky chce voliče oslovit docent České zemědělské univerzity a bývalý ředitel státního podniku Lesy ČR Jiří Oliva, který zdůrazňuje, že k lesnické profesi v minulosti vždy patřila nejen odbornost, ale také morálka a lidský přístup ke svému okolí.

Listina TOP 09 nabídla možnost kandidovat i členům jiných politických formací, s nimiž strana úzce spolupracuje. Proto je na pátém místě kandidátky TOP 09 starosta obce Vítězná Petr Hrubý a na desáté pozici ředitel Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory Jan Balcar, oba z Liberálně ekologické strany. Kandidátem za Korunu Českou je pak právník Petr Náhlovský.

TOP 09 v Královéhradeckém kraji nabízí voličům v těchto sněmovních volbách také další významné regionální osobnosti. Mezi kandidáty jsou starostové Zdeněk Švorc ze Starých Hradů, Rostislav Petrák z Červeného Kostelce, Lubor Jenček ze Sobotky a Jiří Hradecký z Janských Lázní. Kandidátku svojí účastí podpořil i lékař letecké záchranné služby Libor Seneta, náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš nebo ředitel Základní a mateřské školy Trivium Plus v Dobřanech Jan Grulich.

Informace o kandidátech najdete na www.top09.cz/regiony/kralovehradecky-kraj/volby/volby-2017.

Volby do Poslanecké sněmovny se budou konat 20. a 21. října 2017. Program TOP 09 naleznete ZDE.

Romana Putnová
krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme