Horská služba ČR získá z krajského rozpočtu přes milion korun

12. 12. 2017

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje schválilo poskytnutí dotace na dovybavení Horské službě ČR. Z krajského rozpočtu tak od nového roku půjde na podporu horských záchranářů z Krkonoš a Orlických hor 1,1 milionu korun.

„Tímto podpůrným krokem posouváme akceschopnost a kvalitu Horské služby ČR v našem regionu opět o stupeň výš. Vyčleněním částky 1,1 milionu korun na dovybavení pro rok 2018 plníme jednu z priorit vedení Královéhradeckého kraje, kterou je vytvořit adekvátní podmínky pro pracovníky Horské služby ČR, jejichž pomoc je v každé nouzové situace nezastupitelná,“ říká náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Aleš Cabicar.

Částka je členěna na dvě části. Do kapitoly investičních výdajů by mělo jít 270 tisíc korun. Neinvestiční výdaje činí zhruba 840 tisíc korun. Horská služba za poskytnuté prostředky pořídí například svozné saně, transportní prostředky, základní zdravotnický materiál či záchranářské vybavení jako jsou vyhledávací světla nebo GPS přístroje.

Horská služba zahájila svou činnost v roce 2004. V oblasti Krkonoš a Orlických hor záchranáři zasahovali jen v roce 2016 u 3380 případů. V roce 2017 obdržela Horská služba ČR od Královéhradeckého kraje dotaci ve výši 347 tisíc korun.

Jiří Klemt
Královéhradecký kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme