× Pojďte do toho s námi.

Bělík: Sociální služby nám nejsou cizí

12. 2. 2021

Nechceme a nemusíme spoléhat jen na to, s jakou pomocí přijde vláda. Lidem, kteří se ocitají kvůli epidemii koronaviru v potížích, pomáhají i členové místních organizací TOP 09 Hradec Králové a Trutnov. Během prosince 2020 uspořádali menší předvánoční sbírku pro tři sociální zařízení v Královéhradeckém kraji. Další sbírky se připravují na březen.

Jako vysokoškolského studenta oboru sociální práce mě velice potěšilo, že se do sbírky zapojilo tolik členů obou místních organizací TOP 09. V letošním roce připravujeme další sbírky pro sociální zařízení v našem kraji, kdy chceme zapojit i další místní a regionální organizace TOP 09,“ uvedl hlavní koordinátor sbírek a člen sociálního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Filip Bělík.

Členové TOP 09 zprostředkovali polohovací pomůcky, výtvarné pomůcky a roušky pro klienty i personál Denního stacionáře pro seniory – Centra sociální pomoci a služeb v Hradci Králové a také do domova pro seniory v Lamperticích.

Rukavice, roušky a sladké muffiny dovezli do Domu Matky Terezy. Tato sociální služba poskytuje noční noclehárnu pro lidi bez domova v Hradci Králové.

„Jistě má náš stát a neziskové organizace postupy a prostředky, jak pomáhat těmto lidem systémově. Ale současná mimořádná doba žádá mimořádná řešení. Rádi jsme proto pomohli,“ doplnil ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové Matěj Ondřej Havel.

Romana Matula

Krajská manažerka TOP 09 Královéhradecký kraj