Aleš Cabicar

životopis

14. 6. 2016

Absolvent  Obchodní fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze, v letech 1990 až 1992 působil jako manager v jedné vůbec z prvních česko-amerických společností Connex. Po té spoluzaložil společnost S.I.R. Computers, která byla jedna z prvních autorizovaných dealerů firmy Apple Inc. na českém trhu. Od roku 1993 až doposud působí jako ředitel mezinárodních leteckých přehlídek CIAF, které se pořádají v Hradci Králové.

Je ustavujícím členem TOP 09, do té doby byl bez politické příslušnosti. V TOP 09 působil nejprve jako místopředseda a později předseda regionální organizace Náchod, od roku 2012 doposud pak vykonává funkci předsedy krajské organizace TOP 09 Královéhradecký kraj.

V letech 2010 – 2014 působil jako zastupitel a radní města Náchod, od roku 2014 doposud zastává post náchodského zastupitele. V letech 2010 - 2014 působil jako předseda představenstva, resp. jako předseda dozorčí rady v městských společnostech Beránek Náchod a.s. a  Správa budov Náchod s.r.o., kde se úspěšně zaměřil na efektivitu těchto společností.

Od roku  2012 doposud působí jako člen Finančního výboru Královéhradeckého kraje.

Mezi záliby patří motocyklový sport, horská turistika a lyžování, ale také historie a četba.

Hovoří anglicky, španělsky a rusky. Je čestným členem Svazu letců České Republiky a držitelem Uznání Ministerstva Obrany České Republiky věnovaného v souvislosti se vstupem České republiky do NATO.

Je otcem čtyř dětí, syna Jakuba /21 let/, dcery Markéty /19 let/, Karolíny /12 let/ a  Johany /9let/.

Webová prezentace
Regionální organizace Náchodsko