Libor Koldinský se narodil v roce 1965 v Opočně, ale od té doby žije v Týništi nad Orlicí. Odjakživa ho zajímalo vše kolem historie tohoto místa i jeho okolí, z čehož se časem stal koníček a z něj místní patriot a trochu spisovatel a novinář. Do sféry tohoto zájmu patří bezesporu obsáhlá sbírka dobových fotografií a pohlednic Týniště, která již vzniká bezmála třicet let. Množství snímků prezentuje ve Zpravodaji města Týniště i v dalších periodikách. Je jedním ze zakladatelů a bývalým předsedou Spolku přátel města Týniště nad Orlicí. Městu zůstává stále věrný, pojí ho s ním spousty úžasných vzpomínek na bezstarostná léta dětství, studií i doba strávená profesním životem. Od roku 2016 zastává pozici starosty města a funkci předsedy vodohospodářského svazku Křivina.

Podílel se na několika knižních publikacích, které tématicky spadají do kategorie regionální historie Rychnovska. K nejvýznamnějším patří monografie Týniště nad Orlicí – město v lesích (2002), Poselství dřeva (2007), Pan řídící Jaroslav Dostál, malíř Podorlicka (2011), Industriální topografie/Královéhradecký kraj (2012) a mnoho tématických prací pro Muzeum Orlických hor, vlastivědný sborník Panorama atd.

Mezi koníčky patří historie, psaní, automobiloví veteráni a také fotografování.

Osobnosti: Libor Koldinský