Známé osobnosti a politici telefonují za TOP 09 voličům

22. 10. 2013

Bára Hrzánová, Natálie Kocábová, Pavel Nový nebo třeba Pavlína Filipovská dnes přišli podpořit TOP 09 a Karla Schwarzenberga telefonováním voličům z call centra, ve kterém od tohoto pondělí skupina dobrovolníků obvolává občany a vyzývá je, aby šli k volbám.

„Přes masivní kontaktní kampaň, do které se zapojili tisíce podporovatelů a řada známých osobností, jsme chtěli využít i tento způsob kampaně. Umožní nám oslovit i voliče z míst, kam se našim volebním týmům nepodařilo dojet,“ říká Helena Langšádlová, dvojka na kandidátce TOP 09 ve Středočeském kraji. Telefonická kampaň je běžnou součástí amerických kampaní, používají ji také ve Velké Británii, Maďarsku, Irsku a ve skandinávských zemích. TOP 09 ji využívala již v prezidentské volbě začátkem tohoto roku, kde se telefonování osvědčilo. Tentokrát se zapojili i samotní kandidáti a politici TOP 09, voličům tedy například dnes volala právě Helena Langšádlová, Nina Nováková nebo starosta Prahy – Libuš Jiří Koubek. V dalších dnech se může lidem v telefonu ozvat třeba zastupitel hlavního města Prahy Jiří Vávra.

„Ztratila jsem iluzi po prezidentských volbách, ale protože jsem po tatínkovi optimistka, tak to zkouším znovu. Lidé musí vědět, jak to tady vede, i když se dopustí omylů,“ řekla po telefonické půlhodině s voliči herečka a dcera legendy Pavlína Filipovská. Herečku Báru Hrzánovou překvapilo, že kromě dvou telefonujících, kteří neměli na hovor čas, byli lidé „vlídní a také sdílní.“

Měl jsem příjemné telefonování - se samými slušnými lidmi, žádný volič levice. V tomto království jsou samí chytří lidé! A na závěr to bylo nejlepší: Jeden muž mi zvedl telefon a říká: Jsem rád, že voláte, ale voláte zbytečně, já volím topku,“ popsal herec Pavel Nový. Naopak zpěvačku Natálii Kocábovou některé telefonáty mrzely. „Dost lidí říkalo, že pojedou přes volby na chalupu. A jsou to pravicoví voliči. To mi šel mráz po zádech. Hrad to opravdu zařídil tak, že v tomto geniálně špatném termínu pro volby lidé odjedou.“

Call centrum začalo fungovat 21. října. Databáze se skládá pouze z telefonních čísel, která jsou veřejně dostupná. Tato verifikovaná databáze má svá data v souladu se zákony na ochranu osobních údajů. „Velmi příjemně nás překvapily reakce lidí. Celkem jsme se zatím dovolali zhruba na polovinu vytočených čísel,“ popsala průběh kampaně mluvčí Martina Týblová. Všichni operátoři prošli důkladným školením. Cílem telefonátů není přesvědčit, ale nabídnout informace a upozornit na nutnost přijít k volbám. 

Martina Týblová
tisková mluvčí TOP 09
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme