Zahradníček: To není pořádná koncepce!

29. 11. 2013

Loket / Zveřejněná jména škol, které mají zaniknout v rámci dokumentu nazvaného Stabilizace středního školství v Karlovarském kraji, pořádně nadzvedla představitele loketské radnice. Právě zdejší průmyslová škola je totiž jednou ze tří, které mají z nabídky pro děti v kraji definitivně zmizet.

„To není pořádná koncepce!“ rozčiloval se loketský radní a člen zastupitelstva kraje Petr Zahradníček. „Nepřijde mi koncepční snažit se ušetřit 3,5 až 4 miliony korun při 36 milionech, kterými kraj školství dotuje,“ vysvětlil.
Už v době, kdy se začalo o stabilizaci mluvit, se z loketské radnice neslo, že v případě potřeby převezme město průmyslovku pod svá křídla. „Ta myšlenka je stále živá. Považujeme to ale za krajní variantu. Budeme se nadále snažit zvrátit celý projekt,“ konstatoval loketský radní.
Za partnera k dalším jednáním už ale nechtějí krajského radního pro školství Václava Sloupa. „Budeme jednat přímo s hejtmanem Josefem Novotným. Vždyť to byl on, kdo v předvolební televizní debatě prohlásil, že se v kraji žádné střední školy rušit nebudou,“ vysvětlil Zahradníček. O přehodnocení přístupu ke stabilizaci žádala podle Zahradníčkových slov loketská radnice už před měsícem. „Usnesení k tomu přijalo naše zastupitelstvo. Dodnes bohužel nikdo nereagoval,“ vzkázal krajským úředníkům.
Stabilizace středního školství v Karlovarském kraji začala podle Zahradníčka jednoduchým zadáním. „Máme nenaplněné dvě velké školy v Sokolově a Ostrově. Zrušme tedy tři jiné,“ řekl loketský radní. „A ještě hořce úsměvná tečka: Kraji hrozí právě za ISŠTE Sokolov a Technické lyceum Ostrov pokuta 215 milionů korun. Za ty peníze by se mohly tři rušené školy financovat dalších 50 let,“ dodal krajský zastupitel.

Zdroj: 5plus2 | Autor: PETR KOZOHORSKÝ

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme