Zahradníček: Rekonstrukce karlovarského muzea končí

14. 9. 2016

Rekonstrukce karlovarského muzea vrcholí. Náklady na stavební úpravy, které hradí kraj jakožto zřizovatel muzea, se pohybují okolo částky 12,7 miliónu korun. Souběžně již byly zahájeny práce na nové expozici za 18,3 miliónu korun.

„Stavební úpravy pro novou muzejní expozici, které byly zahájeny vloni v srpnu, zahrnují přestavbu jednotlivých podlaží, včetně instalací nových rozvodů a dispozičních změn některých místností,“ uvedla ředitelka muzea Lenka Zubačová.

„Zásadní novinkou je vybudování výtahu, díky kterému se muzeum stane bezbariérovým,“ doplnila ředitelka.

Velkou přeměnou prošla i vstupní hala, jejíž pilíře byly doplněny o původní profilaci říms a byly odstraněny mramorové obklady. V hale najdou návštěvníci samoobslužnou šatnu. Nově bude také využíváno nádvoří v zadním traktu budovy, které je propojeno s výstavním sálem a které bude sloužit jako nové zázemí pro odpočinek s dětmi nebo občerstvení. V muzeu vznikne dále konferenční sál, který vzhledem k svému vyčlenění z muzejní expozice může mít do budoucna i vedlejší komerční využití.

Rekonstrukce, jejímž zhotovitelem je firma Bolid M, právě finišuje. „Stavební práce jsou hotové v interiéru, do konce října bude přestavba kompletní,“ uvedl náměstek karlovarského hejtmana Petr Zahradníček (TOP 09).

Expoziční část bude dokončena v listopadu, následovat bude zkušební provoz ovládacích systémů a otevření muzea se předpokládá na jaře příštího roku, kdy slaví muzeum 150 let od svého vzniku. 

zdroj: 13.9.2016  Právo  str. 10  Severozápadní Čechy

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme