Volební program MO TOP09 Aš

26. 9. 2010

Zápis z jednání MO Cheb TOP 09

Hospodařit, nikoliv utrácet

V souladu s tradicemi naší strany budeme prosazovat rozpočtovou odpovědnost města. Jsme proti rozprodávání strategického majetku města. Budeme ve městě realizovat projekty s přidanou hodnotou, které přinesou hospodářský zisk a zaměstnání pro místní obyvatele.

 

Okrajové části města nebudou na okraji našeho zájmu

Mokřiny, Vernéřov, Doubrava, Kopaniny, Horní a Dolní Paseky, Nebesa, Nový Žďár a všechny další. Starost o město pro nás znamená i starost o vás a ta nekončí novou cedulí s názvem obce. Před nákladnými investicemi dáváme přednost dlouhodobé, soustavné péči o celé město.

 

Veřejný (ne)pořádek

Není dobré, že i v předvolebním programu je potřeba zmínit téma špinavého města a dalších částí města, volně pobíhajících psů a jejich exkrementů, rušení nočního klidu. Jediným řešením je důsledně vynucovat dodržování veřejného pořádku. Jde to jinde, půjde to i u nás.

 

Školství je nedílnou součástí města

Střední školství je historicky a sociálně spjaté s Ašskem a jeho obyvateli. Jako takové budeme pracovat a trvat na zachování Gymnázia Aš a hledat podpory rozvoje středního školství ve městě. Pro základ vzdělání našich dětí budeme udržovat a rozvíjet úroveň základního školství ve městě. Střední školství spolu s multifunkční knihovnou a základním školstvím považujeme i za centrum vzdělávání dospělých.

Pro matky uvažující o návratu na trh práce dříve než-li po třech letech rodičovské dovolené vytvoříme třídu v MŠ pro 2 až 3 - leté děti a zároveň budeme hledat cestu umístění maximálního počtu dětí předškolního věku do mateřských škol.

 

Spolupráce na trhu práce pro jednodušší získání zaměstnání

Budeme spolupracovat a vytvářet nástroje pro zajištění kvalifikované pracovní síly na trhu práce. Čeká nás spolupráce s Hospodářskou komoru, Krajskou agenturou rozvoje podnikání, Agenturou CzechInvest, vzdělávacími zařízeními (střední školství) a jejich zřizovateli, vysokými školami, úřady práce (rekvalifikační kurzy) a Karlovarským krajem.

 

Město jako partner podnikatelského sektoru

Zlepšíme informovanost místních podnikatelů o dění ve městě a vytvoříme informační servis o aktualitách v oblasti podnikání. Zavedeme tradici setkávání vedení města s podnikatelskou veřejností.

Společně naformulujeme zásady rozvoje podnikání ve městě a sestavíme marketingový plán pro zlepšení image města.

Maximálně zjednodušíme podmínky pro výběrová řízení. Na internetu bude kromě zadání zveřejňován i průběh a výsledky výběrových řízení, podpoříme zavedení elektronických aukcí. Vytvoříme nástroje podpory místním podnikatelským subjektům.

 

 

 

 

 

Cestovní ruch je naše další šance

Budeme se podílet na vytváření a propagaci místní značky a produktů cestovního ruchu (např. Město Aš – město pro rodiny s dětmi, město pro mladé aj.), spojených s místními specifiky a vytvořenou standardizovanou nabídkou služeb a balíčků služeb v asociaci s místními podnikateli a subjekty (balíčky pro zájezdy aj.). Vytvoříme nástroje propagace cestovního ruchu Ašského regionu v rámci potenciálu lázeňského trojúhelníku.

 

Zaměstnanci města jsou cenný zdroj jeho rozvoje a chodu

I politické vedení města musí komunikovat se zaměstnanci města a jím zřizovaných organizací, nacházet společně reálné a efektivní prostředky pro zlepšení funkčnosti a lepšího využití práce svých zaměstnanců.

 

Neziskový sektor je nedílnou součástí veřejných služeb

Považujeme za důležité poskytovat služby obyvatelům dle jejich požadavků, zlepšovat kvalitu životů obyvatel, zlepšovat a rozšiřovat nabídku služeb a činností. Se zástupci neziskového sektoru budeme pravidelně komunikovat a vytvoříme informační servis pro zjednodušení činnosti neziskových organizací. Pro stabilizaci služeb je potřeba vytvořit prostor pro co největší profesionalizaci neziskových organizací.

 

Sport a kultura

Budeme podporovat rozvoj sportovních aktivit jako prostředek trávení volného času pro všechny věkové kategorie. Vytvoříme stabilní zázemí pro dlouhodobý rozvoj sportu na Ašsku.

Budeme podporovat kulturní a společenské akce, které napomáhají propagaci města a utužují soudržnost a tradice obyvatel Aše.

 

Ekologie není pro nás prázdné heslo

Důležitou oblastí pro náš region je i sladění a koordinace vzájemné spolupráce s laickou i odbornou veřejností v oblasti odpadového, lesního či parkového hospodářství a ekologických aktivit. Budeme pracovat na zklidnění dopravy a zabezpečení maximální bezpečnosti a pohybu obyvatel v rámci komunikací ve městě.

 

Pro zdraví našich spoluobčanů

S předstihem vytvoříme nástroje ke stabilizaci počtu praktických a odborných lékařů na Ašsku.

Vyvoláme veřejnou i odbornou diskusi na téma současnosti a budoucnosti Chebské nemocnice a jejího fungování. Povedeme spolu s kolegy z regionu jednání s Karlovarským krajem a Ministerstvem zdravotnictví. Zasadíme se o návrat prestiže Chebské nemocnice tak, aby byla místem poskytování kvalitní a pokud možno co nejširší zdravotní péče. Nedovolíme další omezení a přesouvání důležitých oborů do vzdálených nemocnic.

V rámci přeshraniční spolupráce budeme hledat možnosti využití lékařské péče v sousedním Selbu.

 

Město se zjizvenou tváří

Nadmíru nás znepokojuje kriminalita a ztrácející se pocit bezpečí občanů města, herní automaty, prostituce, drogy. Protože je zřejmá jejich provázanost, budeme z pozice města usilovat o důslednou regulaci hazardu a potlačení pouliční prostituce v našem městě.

 

Sociální se stalo asociálním

Budeme trvat na důsledném využití jednoduchého, ale přitom funkčního institutu veřejně prospěšných prací pro dlouhodobé příjemce sociálních dávek. Důslednou kontrolou se budeme snažit zabránit jejich zneužívání.

 

 

Neslibujeme nesplnitelné, víme, že sami naše město nezměníme. Ale jsme přesvědčeni, že naše město má k dispozici všechny  potřebné nástroje k tomu, aby bylo lepším místem pro život. Jde o to je důsledně využívat.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme