V Novém Sedle dokončuje město klidovou zónu, chystá i výstavbu průmyslové

22. 8. 2012

 Město Nové Sedlo na Sokolovsku dokončuje úpravy pozemků, které mají do budoucna oddělit obytnou část města od průmyslové. Klidová zóna vzniká za zhruba osm milionů korun za přispění Státního fondu životního prostředí a dokončena má být na konci září. Uvedl to starosta Martin Loukota , TOP 09. „Původně šlo o hodně zanedbaný pozemek s hromadami hlíny a náletovými dřevinami. Bylo třeba ho rekultivovat a vysadit zde stovky stromů a keřů,“ uvedl Loukota.
Klidová zóna vytvoří jakýsi lesopark, který by měl být pásem, jenž oddělí obytnou část města. „Zvažujeme tam i umístění například laviček, aby si lidé měli kam sednout, pokud tam půjdou na procházku,“ dodal starosta ke klidové zóně.
Pokračují ale i práce na průmyslové zóně. Má být dokončena v příštím roce a město na ni získalo dotaci od státu. „Mohla by být pro investory velmi zajímavá. Nové Sedlo má železniční uzel, má rychlé napojení i na silnici R6. Spolupracujeme s krajem i CzechInvestem na hledání investorů,“ uvedl Loukota.
Podmínky pro investory by mohly pomoci zaměstnanosti na Sokolovsku. Ze tří okresů Karlovarského kraje má nejvyšší nezaměstnanost, aktuálně 12,7 procenta. Výhodou zóny je blízkost dolů Sokolovské uhelné a dalších průmyslových podniků v okolí.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme