Trochu historie může osvěžit paměť

7. 9. 2014

Dnes jsem dostal na FB otázku, kteří zastupitelé jsou podepsáni pod legalizací "Karlovarské losovačky". Protože jsem neuměl zcela přesně odpovědět, zalistoval jsem v archivech zastupitelstev. Výsledek mého hledání naleznete níže. Většina protagonistů, kteří se podíleli na posvěcení největší blamáže v historii Karlových Varů, je už dnes na politickém smetišti. Jsou však mezi nimi i tací, kteří dnes bez uzardění slibují občanům města snížení životních nákladů a na to že před lety připravili tyto občany o stamiliony již zapomněli. Jiní to zas dotáhli až do v Poslanecké sněmovny a dnes hospodaří se státním rozpočtem.

Posvěcení losovačky se týká hlasování č.33 ze dne ze dne 23.11.2006, (bod jednání 14), kde zastupitelstvo hlasovalo o schválení přidělení zakázky na "Výstavbu sportovně kulturního centra Karlovy Vary". Celé usnesení včetně toho, kdo jak hlasoval naleznete na následující adrese : 

http://www.mmkv.cz/index.asp?menu=220&IDUsneseni=147&CisloBodu=14(link is external)  

Hlasování k bodu č.14 bylo více. Rozhodující je hlasování č.33 (to poslední).

Následně v bodě č. 15 bylo hlasováno o zadlužení města v souvislosti s halou ve výši 600 mil.Kč (splácíme dodnes a ještě dlouho - do prosince 2023 - splácet budeme). Hlasování č.35. naleznete na této adrese :

http://www.mmkv.cz/index.asp?menu=220&IDUsneseni=147&CisloBodu=15(link is external)

Za povšimnutí ještě stojí bod jednání č.19/3 ze dne 26.6.2007, kde se hlasovalo o předání veškerých kompetencí týkajících se smluvních podmínek ve vztahu k hale radě města. Tím si už rada mohla dělat co chtěla bez zbytečné diskuze s opozicí.. Při tomto hlasování vypomohl i druhý z našich levicových poslanců. V té době byli členy rady Bc.Hybner, Ing.Keřka, Mgr.Petříková, pan Balek, pan Zeman, MUDr. Larva, Mgr.Novák, pan Hejda, pan Donth, pan Tomášek, JUDr.Vlková. Bohužel jmenovité hlasování členů rady nebylo v té době zveřejňováno. Tuto vymoženost zavedla až stávající koalice.

Zmíněné hlasování naleznete na tomto odkazu (hlasování č.40) :

http://www.mmkv.cz/index.asp?menu=220&IDUsneseni=154&CisloBodu=19

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme