TOP 09 vede do voleb Maleček

10. 9. 2013

Lídrem strany je šéf KV Areny, mezi dalšími kandidáty jsou známí starostové krajských měst

KARLOVARSKÝ KRAJ Ředitel sportovního areálu KV Arena Roman Maleček bude lídrem kandidátky TOP 09 do sněmovních voleb v Karlovarském kraji.
Dvojkou bude starosta Zádubu - Závišína Jiří Nešpor a na třetím místě je poslanec a bývalý náčelník krušnohorské Horské služby Rudolf Chlad.
Ze stran, které mají podle průzkumů teoretickou šanci na úspěch ve volbách, chybí v kraji už jen lídr Strany práv občanů - zemanovci. „Na kandidátce se dál střídají zástupci strany a hnutí Starostové a nezávislí. Stavíme na úspěšných komunálních politicích,“ řekl krajský předseda TOP 09 Petr Zahradníček.
Kampaň bude kvůli krátkému období do voleb kratší a začne po zveřejnění celostátního programu po 12. září. TOP 09 chce v kraji vsázet spíše na kontaktní kampaň. „Je nám jasné, že neoslovíme všechny voliče tím, že chceme vyrovnaný rozpočet. Chceme ale oslovit hlavně mladé,“ uvedl lídr kandidátky Maleček. Právě díky podpoře mladých lidí se strana zaměří také na sociální sítě. „Musíme ale lidem vysvětlit, že nestačí jen kliknout na internetu na odkaz 'Like', ale musí také přijít k volbám,“ dodal krajský volební manažer Lukáš Otys.
TOP 09 v Karlovarském kraji před třemi lety ve sněmovních volbách dostala 16,2 procenta hlasů a získala jedno z pěti poslaneckých křesel, které mohou strany v kraji získat.
Ostatní větší strany už mají kandidátky většinou sestavené. KSČM povede poslanec Pavel Hojda, ČSSD hejtman Josef Novotný, ODS poslanec Jan Bureš, Stranu zelených Petr Němec, KDU-ČSL Olga Haláková a hnutí ANO Roman Procházka.

***

FAKTA
Lidé z kandidátky
1. Roman Maleček
2. Jiří Nešpor
3. Rudolf Chlad
Z dalších kandidátů:
karlovarský primátor Petr
Kulhánek,
starosta Plesné Petr Schaller,
starostka Nové Role Jitka Pokorná

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - karlovarský kraj | Autor: (ČTK)

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme