TOP 09 Sokolov: Sněm místní organizace v Sokolově

8. 12. 2011

Dne 22. 11. 2011 se v Sokolově konal pravidelný sněm místní organizace TOP 09.
Celá krajská organizace se nachází v období příprav krajských voleb a voleb do senátu, které proběhnou v roce 2012. Všichni členové po obsažné diskuzi podpořili kandidaturu Jana Horníka (STAN) jako lídra společné krajské kandidátky TOP 09 a hnutí STAN a kandidaturu Mgr. Petra Zahradníčka (TOP 09) na senátora PS ČR.

Sněm se zabýval vyhlášenými stranickými „primárkami“ na obsazení dalších míst na kandidátce do krajských voleb 2012 a vyšším orgánům strany doporučil jako kandidáty slečnu Irenu Mikuleckou (Svatava), pány Karla Boldiše (Sokolov), Pavla Novotného (Březová) a Aleše Totha (Stříbrná).

„Věřím, že ještě přijde pokyn vyšších stranických orgánů s možností oslovit nezávislé osobnosti Sokolovska. Vždyť naše strana je z části postavena na sympatiích a podpoře lidí, kteří nechtějí být úzce vázáni povinností být členy politické strany,“ konstatoval Jaroslav Mudra, předseda místní organizace.

Dále se sněm zabýval činností místní organizace v době po komunálních volbách, která se odehrává převážně ve spolupráci s Radnicí středu – Nezávislí. Členové strany se účastní pravidelných posezení nad komunálními tématy a závěry z diskuze konstruktivně přenáší do výborů a komisí, kde působí.

„Zvláštností naší místní organizace je to, že v ní jsou začleněni i členové TOP 09 z nejbližších obcí, kteří jsou v obci jediní v našem stranickém triku. Přesto se snaží vnímat obecní problémy a snaží se k nim vyjadřovat. Příkladem může být Aleš Toth ze Stříbrné, který je přes své mládí zapáleným členem obecního zastupitelstva,“ pochvaloval si Jaroslav Mudra.

Sněm se odehrával v plodné i kritické diskuzi. Přijal usnesení, ve kterém vyzývá regionální a krajské orgány strany k větší informovanosti členské základny o jejich činnosti, zejména o činnosti „expertních skupin“, o kterých se členové strany dozvěděli z denního tisku.

Zároveň členové místní organizace v diskuzi apelovali na přítomného místopředsedu krajské organizace strany Vítězslava Padevěta ve smyslu činnosti strany ke zvrácení stagnace členské základny a odklonu sympatizantů TOP 09.

„Nelze vnímat stranu jen přes televizní obrazovky! Co se odehrává na televizní obrazovce, píše v denním a odborném tisku, nemá strana ve své režii, ale to, jak se chová, jak jedná a za čím si stojí, to už ovlivnit může. Musíme najít způsob, jak lidem vysvětlovat své záměry a hledat věrohodné lidi, s kterými je prosazovat. K tomu potřebujeme širší základnu názorů, členů, podporovatelů a sympatizantů,“ ukončil sněm Jaroslav Mudra.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme