TOP 09 chce rozbít blok ODS a ČSSD

Převzato z deníku Právo

„Naším cílem je rovněž vyrovnané hospodaření města,“ dodal. TOP 09 bude považovat za dobrý volební výsledek každý, který ji umožní prosazovat předvolební program. „Tři mandáty by nám na to stačily těžko, takže za úspěch bychom považovali zisk osmi až deseti mandátů,“ uvedl pátý z kandidátky Radek Novotný, podle kterého TOP 09 sází na neokoukané tváře.
Prvních deset v pořadí na kandidátce je podle něj připraveno vstoupit do vedení města. Novotný to uvedl na dotaz Práva, zdali několik lékařů na kandidátce TOP 09 nemá být jen volebním lákadlem a pak se vzdají svých mandátů ve prospěch méně úspěšných kolegů. „Nikomu nebudeme říkat, aby odstoupil, ale na druhou stranu to bude vždy jen jejich rozhodnutí,“ uvedl Novotný s tím, že v závěru kandidátky jsou umístěny především podporovatelé strany.
Podle dvojky a krajského předsedy TOP 09 Josefa Malého musí být případný budoucí koaliční partner ve vedení města programově blízký. „Četli jsme program Karlovarské občanské alternativy a to je jeden ze subjektů, s kterým bychom mohli jednat,“ uvedl Malý. Podle Toufara je z programového hlediska možná dohoda i s ODS. „Bude záležet na tom, jak ve volbách jednotlivé strany dopadnou,“ nechtěl předbíhat.
Kampaň TOP 09, která sestavila kandidátky v celkem třiceti městech a obcích kraje, má přijít na zhruba půl miliónu korun, přičemž na ni přispívali ze svého také jejich kandidáti.

Regionální mutace| Právo - Plzeňský kraj, 3. 9. 2010

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme