Tachov - město s historií ale i s mnoha výzvami

26. 8. 2014

Z historického hlediska bylo město Tachov poměrně důležitým místem. Je úzce spojeno s dobou husitskou a známou bitvou u Tachova. Právě tyto události se každoročně připomínají během krásných historických slavností. Ovšem každá taková připomínka zároveň vybízí k nelehkému přemýšlení nad budoucností a perspektivou tohoto místa.

Mnoho obyvatel zde trápí hned několik problémů. Od vysoké míry nezaměstnanosti, kterou se však daří postupně mírně snižovat díky působení a růstu hned několika větších firem. Přes znatelný odchod mladých lidí z města až po slabou dostupnost zdravotní péče.

Tyto problémy však evokují k hledání konkrétních řešení. V principu však spočívají ve tvoření správných pobídek pro investory, vhodných investicích veřejných financí a zejména v  aktivním čerpání dotací pro tuto oblast.

Jsem rád, že jsem se těchto slavností mohl letos v srpnu zúčastnit, potkat se s lidmi a diskutovat s nimi. Na volebním obvodu, v kterém kandiduji do Senátu, mi záleží a je to místo, v kterém působím již značnou část svého života.

Vítězslav Padevět
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme