Pod volební pokličkou aneb vy (se) věšíte, my vysvětlujeme

22. 9. 2014

Ale musíme to brát s úsměvem, protože například TOP09 vede kampaň s heslem, že neusmát se celý den na nikoho je zločin. My víme, že lídr Roman Maleček se směje rád, je sportovec, ale také se umí řádně dopálit. Ale to na plakátu nepředvádí. Varské topky, jak si vtipně říkají (my jim říkáme ťapky či baleríny), se ve čtvrtek v ranních hodinách promenádovali po chodníku Chebského mostu s tímto transparentem. Na dotaz, proč zrovna takto, odpověděli topkaři, že než vylepovat kopice drahých bilboardů a plakátů s motty o záchraně Varů, pokusí se vykouzlit u občanů Karlových Varů pro začátek alespoň úsměv, který je bude snad doprovázet celý den a třeba jim zpříjemní den v našem městě. „A to pro začátek není určitě málo," vysvětlil Roman Maleček.

A my dodáváme, že to určitě ne, vždyť úsměv je zatím zcela zadarmo. Ale také proč ne. Úsměvy přece Karlovarákům sluší.

A žijí tu s námi, s tímto heslem se zase prezentuje hnutí Karlovaráci. No, to není špatné, zvlášť když se na vás u stánku usměje Hana Zemanová, dvojka na této kandidátce. Tenhle úsměv by měly Karlovy Vary exportovat i do zahraničí. Ostatně, možná k tomu dojde.

To sociální demokraté tahají Za jeden provaz společně a ten jejich štrůdl u lana uzavírá půvabná poslankyně Markéta Wernerová. Tak alespoň i tady je milá a usměvavá tvář. To koalici hnutí O co jim jde s podporou KDU-ČSL, Pirátů, strany Zelených a Ládi Gerendáše Jde o Vary. To nám také a předpokládáme, že i všem voličům. Ale tady to jistí subtilní Otmar Homolka a také hodinový manžel Jaroslav Fujdiar.

To Karlovarská občanská alternativa (KOA) zase Drží slovo, směr i tým. Výborné heslo. Ale co bude držet víc? Moc, či moč? Ale lídr Petr Kulhánek běhá maraton, takže bude udávat tempo a na problémy s urologií jsou vlastně léčivé čaje.

ANO. Přece Bude líp. S perníkem, který toto hnutí mezi voliče distribuuje, určitě, protože v Karlovarském kraji je perníku požehnaně.

Mastnější chuťovku ale nabídne voličům ODS. Péct buřty s lídrem Petrem Bursíkem na Rolavě, to bude gastronomický zážitek.

Hlavně ale, aby se ODS neinspirovala Vláďou Hruškou (nejsme zase až tak chudí) a pozvala si třeba mistra Zdeňka Polhreicha. Ten by ODS ale kampaň mohl osolit. Šéfem je přece on a jak říká, v kuchyni nezná bratra. Což je typické, v ODS si bratři neříkají, poslední dobou této straně vládli spíše kmotři, že?

Starostové a nezávislí mají také skvělé heslo, a to Jedeme pod STAN. Aby to tedy nebylo pouze sedm dní, jako při MFF. Nekecáme, nejsme Jarmilka a Vilém.

Lídr Jaroslav Růžička, který fakt není krásná růže, jež v sadu kvetla, a na výtku, že je pesimista, bryskně odvětil, že je realista. A mračil se dál.

Ale pane Růžičko, květinové děti měly také cosi do sebe, ne? Pod širákem, s kotlíky, ohněm i buřty a kytarou, znáte větší pohodu? Takže prosíme, příště úsměv. A když ne, možná by pomohlo lékařské konopí. Zatímco třešně už dozrály. A KSČM plivá pecky? Zatím se nevyjadřuje.

Ale jak zveřejnila na svých webových stránkách, není problém, aby za svými voliči přišli s přenosnou urnou. Což také hodně vypovídá.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme