Petice proti uvažovanému prodeji bazénu Thermal

21. 4. 2015

Pro ty, kteří nesouhlasí s plánovaným prodejem bazénu, patřícího k hotelu Thermal, můžou vyjádřit svůj názor na následujících stránkách: www.petice24.com/bazenkv

Petice proti uvažovanému prodeji bazénu Thermal dle čl.18 Listiny základních práv a svobod a zákona č.85/1990 sb. o právu petičním:

My, níže podepsaní, obyvatelé a návštěvníci města Karlovy Vary, tímto žádáme Ministerstvo financí ČR a osobně ministra financí Ing. Andreje Babiše, aby se započalo chovat ke svěřenému majetku jako zodpovědný správce.

Proč neprodávat:

  1. Ministerstvo financí je správcem majetku, který jeho prostřednictvím vlastní každý občan této republiky a v zájmu skutečného vlastníka není převod majetku do rukou soukromníka, uzavření provozu pro veřejnost a následná likvidace novodobé architektonické dominanty města.
  2. Jedná se o unikátní provoz na velmi atraktivním místě, které z něj dělá součást "genia loci" města Karlovy Vary a jen barbar napomáhá jeho ničení.
  3. Město Karlovy Vary a s ním celý Karlovarský kraj byl a je na okraji zájmu všech politických vedení a neochota investovat do důstojné infrastruktury nejvýznamnějšího lázeňského města v naší republice je chybou, kterou je potřeba napravit. Lepší služby = více návštěvníků = prosperita regionu i státu.
  4. Bazén hotelu Thermal, spolu se svým zázemím, má být jedním z míst propojení života místních obyvatel s návštěvníky. Dlouhodobá snaha vytěsnit občany Karlových Varů je ostudná.
  5. Nesouhlas s prodejem není "jen" vyjádřením pocitu "prostých" a "věci neznalých", ale ve stejném duchu se vyjádřil mezinárodně zkušený, odcházející ředitel hotelu Thermal pan Klaus J. Pilz. (viz rozhovor na vary.idnes.cz 25.2.2015)

Návrh opatření:

  1. Finanční spoluúčast Statutárního města Karlovy Vary formou převodu části peněz z navýšeného lázeňského poplatku. Od roku 1990 je cena stanovena na 15,- Kč za osobu a den, pro obce a města bez rozlišení poskytovaného komfortu pro návštěvníky. Chceme-li poskytnout návštěvníkům servis odpovídající roku 2015, tak je nutno provést na půdě ministerstva a následně Parlamentu potřebné kroky.
  2. Komerční využití dnes pustých prostor bazénu Thermal a pořádání společenských akcí.
  3. Cenová strategie a naplnění kapacity bazénu. Nabídky pro hotely, mládež, rodiny, seniory a kluby.

Za petiční výbor:

  • Ing. Josef Janů, Poštovní 10, 360 01 Karlovy Vary, email: janu.vary@seznam.cz(link sends e-mail)
  • Mgr. Jindřich Čermák, Havlíčkova 9, 360 01 Karlovy Vary
  • Daniela Bílá, Vítězná 74, 360 09, Karlovy Vary
  • Ing. Helena Vrbická, Mládežnická 4, 360 05, Karlovy Vary
  • Zastupovat petičního výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:
  • kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm.1 zák.č.85/1990 Sb.)
  • Ing. Josef Janů, Poštovní 10, K.Vary

V Karlových Varech dne 9. dubna 2015

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme