OTÁZKA PRO: Michala Toufara TOP09, radního a předsedy finančního výboru města

29. 7. 2011

Ke konci prázdnin bychom měli obdržet požadavky jednotlivých odborů na běžné výdaje. Nyní připravujeme priority na investiční akce města. Dva až tři měsíce plánujeme na odstranění nejasností a v listopadu by rozpočet mělo schválit zastupitelstvo. To je harmonogram finančního výboru.

K 30. červnu letošního roku hospodařilo město s přebytkem ve výši 90 milionů. Příjmy činily 600 milionů, výdaje 512 milionů. Na kapitálové výdaje šlo 6 procent z plánovaného objemu peněz, ale to je způsobeno tím, že převážná část investičních akcí byla zahájena až ve druhém čtvrtletí letošního roku, v čerpání jsou tedy zahrnuty především přípravné akce. Nižší čerpání bylo ovlivněno také posunutím termínu zahájení výstavby krytého plaveckého bazénu, lávky a parkoviště. Podstatnou částí rozpočtových kapitálových výdajů jsou investiční akce, jako je technické zhodnocení budov škol. Tyto zakázky jsou realizovány až v průběhu školních prázdnin.

Přílohy
PDF Výsledky hospodaření statutárního města Karlovy Vary k 30.6.2011.pdf (259.8 kB) PDF Komentář předsedy fin. výboru M.Toufara k výsledkům hospodaření.pdf (187.4 kB)
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme