Nový dopravní terminál vyděsil lidi z Varšavské

5. 9. 2016

Projekt nového dopravního terminálu, který zásadně změní tvář obchodního centra města, obyvatele ulic Varšavské a Horova téměř vyděsil.

Obávají se totiž, že jim zastíní výhled z oken bytů, a navíc sníží ceny zdejších domů. Magistrátu také vyčítají, že s nimi projekt dopředu nikdo nekonzultoval, a město je tak postavilo před hotovou věc. Území, které nový dopravní uzel změní, vede od velké kruhové křižovatky u solivárny až po Chebský most. Vstupní zóna do terminálu bude ve Varšavské ulici a podle projektu se změní i Horova ulice včetně prostranství před Tržnicí.

Primátor Petr Kulhánek (KOA) ale zdejší obyvatele uklidňuje a přislíbil veřejné projednávání tohoto záměru města. Podle něj se kvalita života místních naopak změní k lepšímu a zdůraznil, že terminál jim ve výhledu z oken bránit nebude. Stavba pouze dosáhne úrovně druhého podlaží a nově je zde plánována pěší zóna. Ačkoliv město nejprve tvrdilo, že celý projekt je v souladu s novým územním plánem, změnu toho původního, který stále platí, iniciovat rada ale musela. A to právě ve Varšavské a Horově ulici a prostoru před Tržnicí, kde je nyní terminál pro MHD. „Chceme mít toto území připravené. Tato změna je pro realizaci nového dopravního uzlu nezbytná," uvedli radní.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme