neformální setkání TOP 09 Sokolov a Radnice středu - Nezávislí

8. 3. 2012

Dne 26. ledna 2012 se v Sokolově konalo další pravidelné setkání členů a přiznivců sokolovské komunální politiky Radnice středu a TOP 09 v Sokolově.

Neformální posezení se koná pravidelně, vždy týden před pravidelným zasedáním Zastupitelstva města Sokolov a se zvolenými zastupiteli společné kandidátky se probírají připravované materiály a zprávy. Společně se hledají řešení aktuálních problémů města.

„Věřím, že je to oboustraně užitečné setkávání. Během voleb jsme si o mandáty řekli společně a je tedy přirozené, že spolupráce bude pokračovat i během volebního období. Již před volbami jsme si ověřili, že nás spojují společné hodnoty a názory,“ konstatoval Jaroslav Mudra, předseda místní organizace TOP 09.

V lednu dominavalo mimo jiného téma hazardu v našem městě. Při diskuzi názory oscilovali od úplného zrušení všech druhů forem hazardu až po liberální přístup bez omezení a regulace.
Nakonec se po bouřlivé diskuzi přítomní shodli tom, že přes předpokládaný výnos 24,5 milionů Kč (zdroj MF ČR) v roce 2012 pro město Sokolov, budou zastupitelé Radnice středu a další nominovaní členové ve výborech a příslušných komisí prosazovat společný názor na regulaci hazardu ve městě vymezením jednoho, případně více místech, na okraji města.

„Jistě se dá přepokládat určitý odpor podnikatelů v tomto oboru s argumenty, že omezujeme jejich rovné podmínky v podnikání. Ale copak je to za podnikání, když tato činnost přináší tolik sociálně patologických problémů pro jednotlivce a zejména pro rodiny?“ konstatovala zastupitelka Andrea Garhoferová (RS-N).

„Objevují se i názory, že omezováním hazardu následně pocítí především sportovní kluby a humanitní organizace. Ale není mi známo, že by před změnou loterijního zákona nějaká místní loterijní firma významě podporovala nějaký sokolovký sportovní klub nebo sociální organizaci. Vždy podpora těchto klubů a organizací byla spíše na městě samotném. Kdyby někdo mával dokumentem, že je to jinak, možná bychom upravili naše názory na omezení hazardu,“ uzavřel diskuzi Ing. Jaromír Dvořák (RS-N).

Další setkání se uskuteční 22. března 2012 a diskuze se povede především nad tématem parkování ve městě Sokolov.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme