Mach: Když koupíme budovu pošty, můžeme postavit nové byty, uvažuje Aš

24. 5. 2023

Novou příležitost vycítila radnice v Aši, která zavětřila zprávy o prodeji budovy pošty na Poštovském náměstí. Zrušená pobočka státní firmy je na prodej. Místní politiky napadlo, že nemovitost může koupit město a následně v prostorách vybudovat městské byty. Čtyřpodlažní objekt na ašském náměstí nabízí Česká pošta, která pobočku zavírá kvůli úsporným opatřením, za 16,5 milionů korun. Součásti nabídky jsou rovněž okolní pozemky. Nemovitost zaujala radnici v Aši, která se hned začala pídit, jak stavbu získat do vlastnictví. Nakonec radnice na základě prohlídky objektu podala nabídku a doufá, že v následujících letech v místě přivítá nájemníky. 
„O budovu projevilo zájem město Aš. Proto se května uskutečnila její prohlídka, včetně sklepů a půdních prostorů, které se zúčastnil starosta města Vítězslav Kokoř a vedoucí odboru správy majetku a investic Bedřich Waldert. Bylo konstatováno, že objekt pošty je v dobrém stavu a přestavbou tří podlaží by zde mohlo vniknout kolem 15 bytů,“ popsal mluvčí radnice v Aši David Vrbata. Pokud město na Chebsku historickou budovu, kde pošťáci pracovali více než sto let, získá, musí splnit ještě další podmínky. Podmínkou pošty například je, že v prostorách zůstane poštovní úřadovna, což je podmínkou prodeje. Kdy k případnému budování bytů dojde, není jasné. „Záměr je v samém počátku a bude teprve projednán v příslušných komisích a posléze orgánech města,“ dodal Petr Mach , místostarosta Aše a předseda MO TOP 09 Aš.

Ovšem už samotný záměr a obrovská snaha zastupitelů v Aši směřující k prohlídce objektu a prokázání zájmu o koupi je velkým přínosem pro obyvatele Aše.

24.05.2023, Aš 
Zdroj: https://karlovarska.drbna.cz/z-kraje/chebsko/7519-kdyz-koupime-budovu-posty-muzeme-postavit-nove-byty-uvazuje-as.html?utm_source=copy



Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme