1. 11. 2014

Komunisté mají šanci vstoupit do rady dalšího velkého města – třicetitisícového Chebu. Směřují k tomu nejčerstvější jednání, která vede ČSSD. Praha již zná jméno primátora, v Brně včera podepsali koaliční smlouvu.

ČSSD v Chebu vyjednává o koalici s KSČM, ODS a hnutím ANO, řekl včera šéf okresní ČSSD, zastupitel a náměstek hejtmana Petr Navrátil (ČSSD), který je za ČSSD kandidátem na starostu. Všechny strany by daly dohromady 19 hlasů z 30. Vítězná VPM - Alternativa by pak zůstala v opozici. Ustavující zastupitelstvo bude v Chebu 6. listopadu.

V komunálních volbách zvítězila VPM -Alternativa se šesti mandáty a 16,81 procenta hlasů. Za ní skončilo ANO s pěti mandáty a 16,58 procenta hlasů, třetí ČSSD má 15,97 procenta hlasů a také pět mandátů, stejně jako KSČM s 14,27 procenta hlasů. Čtyři křesla v zastupitelstvu obsadí zástupci sdružení ODS a nezávislých, tři má Koalice pro Cheb a dvě Svobodní.

V polovině října uvedla VPM, že chce sestavit širokou koalici s dalšími čtyřmi stranami, a to ČSSD, ANO, Koalicí pro Cheb a Svobodnými. Jednání ale ztroskotala.

zdroj: Haló noviny - 1.11.2014, rubrika: Z domova - strana: 2 - autor: (ste)

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme