Když je zrada cítit kouřem

17. 6. 2016

Kdyby TOP 09 pomohla vládě prohlašovat zákon o zákazu kouření, asi bychom na to nepřišli. Nicméně, to se nestalo, takže zákon, díky „zradě“ koaličních poslanců za ANO, neprošel a dva dny na to se objevil na jejich transparentním účtu dar od firmy, která podniká v kuřáckém průmyslu. Mluvčí ANO tvrdí, že to spolu nesouvisí, že dar je určen pro lídryni do krajských voleb. Tomu se mi ale nějak nechce věřit.

Zdá se, že jsme se ocitli v takovém politickém klišé, kde politici nakonec stejně bitvu proti kouření vzdají, protože peněženky výrobců cigaret jsou jim jaksi milejší. Vlastně to zapadá do současného politického modelu ANO, kdy volič je až na posledním místě. Ba ne, tam je podnikatel.

Proč moji kolegové z TOP 09 nehlasovali pro zákon, je pochopitelné. Ač víme, že je to zákon, který by byl třeba, nemůžeme posilovat vládu ve chvílích, kdy není jednotná. To není role opozice. Proč pro něj ale nehlasovali poslanci ANO, je skandální a je na premiérovi, aby z toho vyvodil důsledky. Budu mu držet palce.

Lukáš Otys
člen předsednictva TOP 09
poředseda TOP 09 v Karlovarském kraji

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme