Karlovy Vary odmítají koupit sportovní areál za 45 milionů, je to moc

4. 9. 2013

V roce 1996 převedlo město Karlovy Vary své pozemky sportovcům z AC Start za symbolickou jednu korunu. Teď by si rádo koupilo vše i s atletickým stadionem zpátky. Jenže městská pokladna nemá požadovaných 45 milionů korun. Minimálně takovou částku chce po zájemcích insolvenční správce občanského sdružení AC Start Daniel Kaplan.

"Správce se nás zeptal, jestli bychom akceptovali kupní cenu 45 milionů korun. Na pondělní schůzce zastupitelských klubů jsme všichni řekli, že za tolik peněz do toho nepůjdeme. Navíc sportovní areál potřebuje další investice," uvedl městský zastupitel Jaroslav Fujdiar.

Nevěří tomu, že si areál zkrachovalého AC Start někdo koupí a vyhodí tak desítky milionů korun, protože podle současného územního plánu tam může být jen sportoviště. Developeři tak nemají šanci.

Radní a současně šéf KV Areny Roman Maleček uvedl, že suma 45 milionů korun není pro většinu zastupitelů politicky ani ekonomicky průchodná.

"Druhá strana věci je, že pro město i KV Arenu jsou prodávané pozemky do budoucna velmi strategické. Měly by tvořit sportovní oddechovou zónu s plánovanou halou pro míčové sporty a nekrytým rekreačním bazénem s vyhříváním za stávajícím bazénovým centrem. Pokud by si ale nový majitel pozemků přece jen protlačil, že si postaví na svém majetku něco jiného, očekávám problémy," sdělil Roman Maleček.

Dělá si naději, že Karlovy Vary přece jen vymyslí způsob, jak majetek AC Start odkoupit, pokud by o něj v insolvenčním řízení neprojevil zájem žádný kupec.

Zájemci o sportovní areál AC Start mohou podávat své nabídky insolvenčnímu správci Danielu Kaplanovi do 16. září.

"Pokud by se do výběrového řízení skutečně nepřihlásil žádný zájemce, pak je všechno otázka dalšího postupu. Majetek mohu nabídnout za menší cenu. Ale určitě to není tak, že by se měnily podmínky stávajícího výběrového řízení. Když se do něj Karlovy Vary nepřihlásí, tak riskují, že si pozemky koupí někdo jiný," vysvětlil insolvenční správce.

Dodal, že o majetek AC Start se zajímají různé subjekty. Konkrétní zájemce ani jejich počet ale nemůže zveřejnit.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme