15. 9. 2014

Karlovarské radniční listy oslovily děvět politických stran a sdružení s možností otisknou své hodnocení volební bilance politických klubů zastupitelstva města za období 2010-2014.

Za politickou stranu TOP 09 se vyjádřil Radek Novotný 
kandidát do zastupitelstva města Karlovy Vary.

"Dostali jsme prostor 2000 úhozů k tomu, abychom Vás mohli oslovit a zbilancovat čtyři roky našeho působení na radnici. Po úvodních pokusech dělat zde výčet všeho, co se nám podařilo a co považujeme za důležité, jsme zjistili, že bychom potřebovali prostoru mnohem více. Stejně velký prostor bychom potřebovali i pro bilanci toho, co jsme nestihli. V konečném důsledku by šlo o sdělení, co se podařilo nebo nepodařilo celé koalici. I když každá z koaličních stran měla někdy své priority jinde, v konečném důsledku se jednalo vždy o kolektivní rozhodnutí, neboť bez obecného koaličního konsenzu by se nepodařilo prosadit nic. Přesto se asi sluší nějakou bilanci udělat. Co tedy považujeme za nejdůležitější? V prvé řadě se povedlo vrátit na radnici politickou kulturu. Opozice je dnes vnímána jako rovnoprávný oponent a na rozdíl od dob minulých, má neomezený prostor projevu na zastupitelstvu i možnost účasti ve všech výborech a komisích. Občan má přístup ke všem zásadním informacím bez toho, aby je musel někde pokoutně shánět, nebo o ně bezvýsledně žádat. Pro někoho to mohou být zdánlivé maličkosti, ale my to považujeme za věci zcela zásadní."

"Můžeme diskutovat o tom, zda byl nebo nebyl někde opraven chodník a zda se mělo investovat více. To jsou otázky, které bude řešit každé vedení města. Za důležité však považujeme to, že se tak děje zcela otevřeně, kontrolovatelně a bez postraních úmyslů. Důkazem toho je fakt, že jsme nedali médiím prostor pro řešení jakýchkoliv skandálů. Ne vždy tomu tak bylo. Nyní před volbami se leckde dočtete, co vše pro Vás různá politická uskupení po volbách učiní." 

"Je možné naslibovat cokoliv, ale pouze odpovědný politik to bude dělat tak, aby nezadlužil budoucí generace. O to jsme se vždy snažili. Příkladem budiž, že jsme se z rozpočtového schodku 350 mil. Kč v roce 2011, který nám zanechalo předchozí vedení, dostali k vyrovnanému rozpočtu v roce 2014. Jsme rádi, že se nám o této zásadní věci podařilo přesvědčit i naše koaliční partnery ve vedení města, jehož jsme byli nedílnou součástí, byť to některá média ignorovala. Považovali jsme za čest pracovat pro naše město a budeme poctěni, když nám to v nadcházejících volbách znovu umožníte."

Zdroj: Karlovarské radniční listy

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme