Jak se může časem změnit Sokolov?

20. 9. 2014

Lídři devíti stran a hnutí představují svůj pohled na dění ve městě, hodnotí změny v uplynulých čtyřech letech a upozorňují na to, co by chtěli udělat.

Otázky MF DNES 

  1. Co považujete za nejpalčivější problém v Sokolově a jak byste ho řešil(a)? 
  2. Máte v programu recept, jak omezit odliv mladých kvalifikovaných lidí z města? 
  3. Největší úspěch a naopak neúspěch dosavadního vedení radnice v uplynulých čtyřech letech v Sokolově? 

Jiří Beneš TOP 09

předseda místní organizace Sokolov a lídr kandidátky TOP 09 v Sokolově

1. Stárnoucí generace sokolovské populace a s tím souvisí i druhá otázka. Nevrací se k nám zpět absolventi vysokých škol. V našem regionu nenachází uplatnění na trhu práce. Sokolov jako historicky průmyslová oblast tak není atraktivní pro mladé lidi. Je třeba nabídnout širší uplatnění na trhu práce, s čímž souvisí podpora zaměstnavatelů na Sokolovsku, a to především podpora střední podnikatelské vrstvy. Věnuje se pozornost udržení hornické činnosti a s ní souvisejících pracovních činností dalších zaměstnavatelů. Je třeba podpořit rozvoj dalšího průmyslu. Například citlivý rozvoj průmyslových zón. Dokud nepodpoříme podnikatelské aktivity potencionálních zaměstnavatelů v našem městě, nemůžeme očekávat prosperitu.

2. Na tuto otázku jsem v podstatě odpověděl v prvním dotazu.

3. Musím pochválit čistotu a údržbu města, zeleně. Město je barevnější, díky využití všech možných dotačních titulů se opravily školy, veřejné budovy, ale i majitelé domů dokázali vylepšit vzhled města opravou svých obydlí. Nebojím se pochválit změnu ve vedení nemocnice, i když si nejsem jistý, zda je to zásluha vedení města, či vedení kraje a štědrých investorů. Personál je ochotný, příjemný a servis se vylepšuje. Neúspěchy? 
Jsem člověk pozitivně naladěný a nebudu tady vytvářet seznam neúspěchů. Snad jen: Co bude s budovou 4. ZŠ ? Chátrá, je neprodejná. Staré náměstí bez lidí, obchodů, jsou tam herny. A co most pro veverky? Vzpomene si ještě někdo? 

zdroj: Regionální mutace| Mladá fronta DNES - karlovarský kraj

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme