Horník: Silnice na Klínovec jako volné i zpoplatněné parkoviště

6. 1. 2016

Karlovarský kraj chce převést příjezdovou silnici na Klínovec na město Boží Dar. Vyřazením ze sítě veřejných silnic bude moci město v zimní sezoně zpoplatnit vjezd na silnici, na které město před dvěma lety vybudovalo rozsáhlé parkoviště pro lyžaře. Jak řekl novinářům náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik, silnice už ztratila svůj dopravní význam.

„V minulosti silnice stále ještě plnila funkci silnice druhé a třetí třídy. Ale poslední dva roky už ztrácí význam pro mobilitu a je to z 99 procent turistická záležitost. I naše Krajská správa a údržba silnic doporučila vyhovět městu Boží Dar a silnici na něj převést,“ uvedl Pánik.

Když město před dvěma lety investovalo s pomoci dotací miliony do rekonstrukce a rozšíření silnice, počítalo s tím, že v zimě bude sloužit jako parkoviště pro lyžaře. Jenže protože šlo stále o veřejnou komunikaci, zpoplatnění nebylo možné. O převod město už několikrát žádalo, teprve nyní má šanci, že silnici získá do svého majetku a svůj záměr bude mít možnost uskutečnit.

Podle starosty Božího Daru Jana Horník (a senátora zvoleného za TOP 09 a STAN) a bude vjezd na silnici zpoplatněn jen v zimním období, když bude sníh. „Bude tam i zdarma krátkodobé parkování na půl hodiny, aby si lidé, kteří chtějí jen dojet k rozhledně, mohli bezplatně zaparkovat. Celodenní parkování pro lyžaře pak bude zhruba za stovku,“ řekl Horník.

Pokud zastupitelstvo kraje převod silnice schválí, placené parkování v době lyžařské sezony by se mohlo spustit už v současné sezoně. 

zdroj: Chomutovský deník, 6.1.2016, Strana 2

Štítky
Osobnosti: Jan Horník
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme