Hádka o výbory a komise graduje. Opozice stahuje své členy, koalice trvá na svém

18. 12. 2014

Hádka o členy v komisích a výborech ve vedení města nekončí. Přestože opozice stupňuje kritiku, postoj vedení města, tedy koalice složené z KOA, ANO a Karlovaráků, zůstává neměnný.

Zástupce v těchto poradních orgánech opozice má a každý zastupitel má na jednání přístup.

Po ALTERNATIVĚ tak včera na karlovarském zastupitelstvu stáhlo své členy z komisí a výborů i hnutí O co jim jde?!. „Jaký je důvod, že komise jsou devítičlenné, a proč v nich byl počet zástupců snížen?" požadoval po primátorovi Kulhánkovi (KOA) odpověď zastupitel Otmar Homolka (O co jim jde?!). „Komisí a výborů je dvanáct a příprava na jednání je náročná. Jenom tak tam přijít, to je nanic," nenechal se Homolka odbýt. Richard Ullisch (ČSSD) zase poukázal na to, že zastupitelé sice do komisí a výborů přístup mají, ale odborníci, kteří v nich sociální demokraty zastupovali, ne. „Nemáme na komise a výbory přístup. Vždyť nedostáváme pozvánky a nemáme podklady," oponoval zastupitel Ullisch primátorovi Kulhánkovi. Opozičním zastupitelům, a to včetně KSČM, se nelíbí ani to, že více členů má v komisích a výborech ODS. „Tato strana je tedy už v koalici?" ptali se jedovatě.

Hádka se pak stočila i na nově zřízenou čtyřčlennou pracovní skupinu pro územní plán. Podle zastupitele Jaroslava Fujdiara (O co jim jde?!) je to mrhání penězi, protože každý její člen bude pobírat 20 tisíc korun měsíčně a pracovní náplň této skupiny podle něj vždy výborně zastala urbanistická komise. A opozičním zastupitelům z hnutí O co jim jde?! vadí i to, že minimálně dva členové této komise jsou napojeni na společnost Lordship, která chce do projektu u dolního nádraží investovat miliardy. „O jejich objektivitě se proto dá pochybovat. Za šest let se město s touto firmou nedohodlo, jak toto území zastavět, a neexistuje jednotný názor, jak jej oživit," zdůraznil Otmar Homolka.

zdroj: Karlovarský deník, 18. 12. 2014

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme