Discgolf. Letní zábava se usazuje i ve Varech

12. 7. 2014

V Česku je zatím 19 hřišť. „A my jsme městem parků, tedy velmi vhodným pro podobnou aktivitu,“ míní radní Libor Šembera. 

KARLOVY VARY Discgolf. Další druh velmi zajímavé zábavy nejen pro letní období se začíná rozmáhat také na západě Čech. Hra je založená na házení létajících disků na vzdálený koš a dosažení co nejmenšího počtu hodů na jeho zdolání. Je vhodná nejen pro dospělé, ale s chutí se do ní mohou pustit také děti či senioři. „Není třeba budovat žádná nákladná sportoviště. Stačí najít vhodné území s přírodními překážkami, umístit discgolfové koše a může se začít,“ říká Libor Šembera, karlovarský radní, který si další z projektů vzal pod svá křídla.

Pravidla jsou jednoduchá. Kdo zdolá všechna hřiště nejmenším počtem hodů, vyhrává. Ale o to ani tak nejde. Hlavní je, že můžete s rodinou či přáteli strávit čas příjemnou procházkou v přírodě. 
V současnosti je v České republice celkem 19 hřišť (jejich seznam je na stránkách www.discgolf.cz v záložce Hřiště). „Velmi pěkné hřiště mají v Kadani, které jsme s kolegy navštívili a hru si tam vyzkoušeli. Naleznete ho v místním parku a má sedm hřišť. Vyznačení jednotlivých hřišť naleznete v plánku, který dostanete spolu s půjčenými disky,“ vypráví Šembera.

Investice do sedmi hřišť vyšla kadaňskou radnici na 250 tisíc korun. Karlovy Vary mohou být další v pořadí a jednou se tak stát městem discgolfu. „Jsme městem parků a tedy velmi vhodným pro podobnou aktivitu,“ míní Šembera. Jako nejvhodnější se podle něj nabízí možnost osadit koše a vyznačit trasy v areálu Rolavy, Meandru, Velké louky, ale také třeba v parku u Poštovního dvora. 

Zdroj: Regionální mutace| Mladá fronta DNES - karlovarský kraj

Štítky
Osobnosti: Libor Šembera
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme