Bazénové centrum slaví první výročí

7. 10. 2013

Od otevření Bazénového centra uplyne v říjnu jeden rok a KV Arena už pro něj společně s magistrátem města připravuje dárek: možnost rozšíření o venkovní rekreační bazén hned za centrem. „Aktuálně zpracováváme studie, a pokud se vše zvládne též po finanční stránce – dočerpáním prostředků z ROP Severozápad, nabídneme nejen občanům Karlových Varů službu, která zde v tuto chvíli schází,“ říká Roman Maleček, jednatel KV Areny.

A další projekty?
Nesmíme opomenout výstavbu míčové haly, která by měla koncem roku 2015 doplnit areál, a rozšířit tak služby multifunkčního centra. S týmem KV Areny připravujeme doplnění areálu o další služby, chceme rozšířit nabídku jak pro širokou veřejnost, tak pro sportovce a sportovní kluby.
Prvního října například otevřeme v prostorách bývalého infocentra ordinaci sportovní medicíny Ivana Kundráta, který nabídne služby tělovýchovného lékaře a také nutričního terapeuta.

Ve druhém podlaží arény probíhá rekonstrukce bývalé vývařovny.
S Magistrátem města Karlovy Vary na ní pracujeme od léta, v jejích prostorách by mělo koncem letošního roku vzniknout fitness studio, které nabídne nejen prostory s posilovnou nebo fitness cvičením, ale také poúrazové rehabilitace a služby fyzioterapeuta.

Často zmiňujete energetické úspory.
Také na ně myslíme ve všech výše uvedených projektech. Energetické využití KV Areny musí být s ohledem na rozpočet města Karlovy Vary nastavené tak, aby byl tento multifunkční areál dostupný všem návštěvníkům za výhodnějších podmínek.

Lepšímu využití by určitě pomohlo propojení KV Areny s přilehlými sportovišti.
Aby prostory AC Start, tedy atletický a fotbalový stadion včetně zázemí, doplnily v budoucnu celý areál, o to budeme také bojovat. KV Arena by tak mohla nabídnout ucelený sportovní areál, který bude srovnatelný nebo dokonce lepší než ten v Nymburku.
To by mělo samozřejmě velký přínos pro celé Karlovy Vary. Pro pořádání sportovních i kulturních akcí, sportovních utkání a příliv nových sportovců by to poskytlo další možnosti.

Jaký program nabídne KV Arena v nejbližší době?
Mimo hokejových utkání extraligového áčka a soutěže juniorů MHL se těšme na další zajímavé kulturní i sportovní akce. Můžeme být pyšní, že nabídneme 7. listopadu show sedmi nejlepších iluzionistů světa The illusionists. Na 20. listopadu chystáme koncert Rudoarmějců, dále 29. listopadu koncert skupin Tři sestry a Horkýže slíže a 10. prosince Vánoční koncert Lucie Bílé.

Můžete už poodkrýt něco z programu KV Areny v roce 2014?
Chystáme například vystoupení Lord Of The Dance, již čtvrtý ročník mezinárodního turnaje žen v basketbale, druhý ročník mezinárodních závodů v moderní gymnastice a jako novinku nabídneme atletické závody Zlatá tyčka – měly by se za účasti světových špiček uskutečnit 4. února. Neustále pracujeme a domlouváme další koncerty a vystoupení, sledujte tedy pečlivě naše internetové stránky www.kvarena.cz a dozvíte se víc.

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme