Areál by mělo koupit město, míní atleti

6. 8. 2013

KARLOVY VARY Atleti z občanského sdružení SC Start Karlovy Vary s napětím čekají, jak dopadne nedobrovolný prodej sportovního areálu, který dosud patří zkrachovalému AC Start Karlovy Vary. „Za současné situace bude nejrozumnější, když si celý areál koupí město Karlovy Vary,“ řekl předseda SC Start Petr Vukliševič.

Atlety, triatlonisty, americké fotbalisty a další sportovce vede od loňského listopadu, kdy SC Start navázal na tradici po zkrachovalém AC Start.

* Rozumné ale nemusí být ideální. Co je pro vás ideál?

Ideální by bylo, pokud bychom si mohli s podporou města koupit areál my, tedy SC Start. Ale nemáme tolik peněz. Nabídková cena 45 milionů korun je dost vysoká.

* Pokud si někdo pozemky koupí, určitě se bude snažit, aby se mu investice nějakým způsobem vrátila. Jenže sportem se vydělává těžko.

Případný kupec určitě předem zjistí, co mu dovolí či nedovolí územní plán. Nechci si představit, že by se nový investor pokusil změnit územní plán a zrušil všechna sportoviště.

* Jak se vám na nich daří?

Jen náš atletický oddíl má 115 lidí. Je v něm spousta mládeže. Při využívání areálu ideálně spolupracujeme s hráči amerického fotbalu, triatlety i s fotbalovým oddílem Buldoci, s tenisty a volejbalisty.

* Nechci malovat čerta na zeď. Co když si ale nový majitel začne účtovat za využití sportovišť horentní sumy?

Museli bychom najít řešení ve prospěch sportu. Buď bychom se museli s novým majitelem domluvit na podmínkách, anebo by připadalo v úvahu jiné sportoviště.

* Jak si vysvětlujete krach AC Start Karlovy Vary?

Jsem přesvědčený, že za vším jsou jen peníze a nikoliv něčí osobní zájmy. Doba je už taková.

* Dá se zbohatnout z vybírání poplatků za stánky na pravidelných nedělních burzách?

O vybranou sumu se na půl dělíme se správcem konkurzní podstaty Danielem Kaplanem. Z poloviny, která nám zbude, udržujeme obrovskou plochu stadionu. Sportoviště má celkem 6 hektarů. Není tajné, že burza v letních a jarních měsících týdně vydělá v hrubém 30 tisíc korun. Každému kdykoliv ukážeme účetnictví.

* Co říkáte snahám města, konkrétně radního Romana Malečka, přesunout burzu jinam, protože hasiči nemají kvůli zaparkovaným autům zajištěný průjezd kolem sousední KV Areny?

Nenašel jsem zatím jediný rozumný argument města pro přesunutí burzy. Přitom jsem byl zpočátku jedním z těch, kdo chtěl burzu zrušit, protože po ní zůstával nepořádek. Sportovat se tak na stadionu dalo jen zřídka, a ne dostatečně a důstojně. Jestli ale město poukazovalo pouze na parkování, tak tuto otázku jsme začali před dvěma týdny řešit. K bezplatnému parkování jsme využili bývalé armádní hřiště Vojenské tělovýchovné jednoty vedle burzy. Dá se na něj relativně snadno najet a je to to neluxusnější řešení.

* Co když město od snahy na přesunutí burzy přece jen neustoupí?

Pak musí počítat s tím, že bude muset někde jinde vzít peníze na provoz celé akce a údržbu stadionu. Ale nevidím ke změně jediný důvod.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme