Zahradníček: Šaškárna na D6!

11. 9. 2017

V závěru minulého týdne byla zveřejněna zpráva, že Ministerstvo dopravy ČR hodlá v příštím roce povolit další bezplatné úseky dálnic. V našem případě se má jednat o „obchvat Sokolova“ na D6 – tedy o úsek mezi sjezdy na Březovou a na Nové Sedlo nebo Loket. Chtělo by se zvolat bravo, ale nějak to nejde… Proč?

Protože to už zhruba před dvěma lety navrhovala krajská ČSSD (když neprošlo úplné vyjmutí D6 ze zpoplatnění), ale tehdy to přes ministra Ťoka (ANO) neprošlo. Letos se to ale zřejmě před volbami hodí, tak to navrhlo přímo Ťokovo ministerstvo. Problém je ale někde úplně jinde.

Vyjmutím tohoto úseku nám tu vznikne úplná hloupost – zůstane totiž placený úsek od sjezdu na Nové Sedlo nebo Loket ke Globusu v Jenišově, což je zhruba 3,5 km! Takže dálniční známku na D6 budeme potřebovat na tenhle kousek a na úsek od Březové do Chebu. Stále jsem bytostně přesvědčen o tom, že na D6, která nevede odnikud nikam, by se nemělo platit vůbec!

Když už ale někdo vymýšlí úlevu alespoň ze současného stavu, měl by se alespoň trochu zamyslet a navrhnout logičtější vyjmutí tak, aby to bylo od Březové až ke Globusu.

Tohle je totiž šaškárna!

Petr Zahradníček
lídr kandidátky TOP 09 v Karlovarském kraji

Štítky
Osobnosti: Petr Zahradníček
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme