Vaněk: Za „Žlutého barona“ trestní oznámení

10. 7. 2017

Poslední dobou se na různých místech ČR uskutečňuje promítání filmu „Selský rozum“ a představení knihy „Žlutý baron“, jehož hlavním „hrdinou“ je Andrej Babiš. Ačkoli příprava a realizace těchto akcí nese určité problémy, viz nedávné události v Sokolově, téměř vždy se podaří.

A možná proto nyní přívrženci pana Babiše vyšli do boje a společnost Vodňanská drůbež podala trestní oznámení na autory zmiňované knihy Jakuba Patočku a Zuzanu Vlasatou. Ti se museli před několika dny dostavit na policii a vysvětlovat svá slova, kterými popisují otřesné pracovní poměry v podniku. Jenom velmi troufalý a hloupý člověk by se pokusil napsat takovouto knihu, aniž by si pro svá tvrzení neopatřil důkazy. A toto musí být zřejmé jak samotné společnosti, tak i policii.

Co je tedy smyslem tohoto trestního oznámení pro pomluvu, kterému autoři čelí? Nabízí se hned několik možností. Vzbudit strach, docílit exemplárního potrestání nebo zjistit zdroje novinářů a ty pak náležitě „odměnit“. Ať už jsou pohnutky společnosti, potažmo pana Babiše, který má na společnost vliv, jakékoli, připomínají mi dobu minulou. A k té se už vracet nechci.

Jedno je však jisté. Už brzy opět uslyšíme slova „je to kampaň, účelovka a všichni máte proti mně zadání".

Petra Vaněk
předsedkyně MO Karlovy Vary

Štítky
Osobnosti: Petra Vaněk
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme